Vestea care-l va înfuria pe Vladimir Putin: România ar putea trimite arme în Ucraina. Premierul Nicolae Ciucă pregătește proiectul de lege

România, gata să treacă la următorul nivel. S-ar putea alătura țărilor care vor trimite armament Ucrainei, aflată în război cu Rusia de opt săptămâni.

20 apr. 2022, 14:09
Vestea care-l va înfuria pe Vladimir Putin: România ar putea trimite arme în Ucraina. Premierul Nicolae Ciucă pregătește proiectul de lege

Guvernul României pregătește un proiect care ar putea înfuria administrația de la Moscova. Nicolae Ciucă a vorbit despre un proiect de lege dezbătut în cadrul MApN, cât și la Palatul Victoria, prin intermediul căruia executivul de la București ar putea trimite arme în Ucraina, în contextul ofensivei armatei lui Vladimir Putin.

„În acest moment, legea este în analiză, în momentul în care ea se va finaliza, vom lua o decizie concretă în acest sens”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Președintele PNL a fost întrebat de reporteri și despre zvonurile potrivit cărora în România ar fi instruiți soldați ucraineni. De asemenea, Ciucă a comentat și afirmațiile estabishmentului de la Moscova, care a susținut că țara noastră trimite mercenari în teritoriul vecin, în sprijinul lui Volodimir Zelenski.

Astfel, prim-ministrul Român a negat scenariile de la Moscova.

„Nu comentăm o astfel de informaţie. Nu există astfel de date. Am văzut că există şi informaţia conform căreia s-ar instrui pe teritoriul României militari ucraineni, nu încape discuţia de acest subiect”, a declarat oficialul de la Cotroceni.

 

Nicolae Ciucă: „Există foarte multe fake news-uri”

 

În plus, premierul i-a avertizat pe români că în țara noastră se desfășoară un război informațional.

„Este o situaţie de securitate deosebit de complicată şi în acest ansamblu, există foarte multe informaţii care fac parte din domeniul dezinformării, al fake news-ului şi al propagandei.

Avem nevoie de foarte mult discernământ când primim astfel de informaţii”, a mai transmis premierul.

 

Avertismentul Rusiei pentru statele care se implică în războiul din Ucraina

 

Rămâne de văzut cum se va poziționa Rusia dacă România va trimite arme în Ucraina. Din 24 februarie, de la declanșarea războiului, administrația de la Moscova a avertizat că orice stat care va sprijini militar armata lui Volodimir Zelenski, ar putea deveni o țintă.

„Cetățenii UE și structurile implicate în furnizarea de arme letale și combustibil forțelor armate ale Ucrainei vor fi responsabili pentru orice consecințe ale unor astfel de acțiuni în contextul operațiunii militare speciale în curs. Ei n-ar trebui să greșească în a înțelege gradul de pericol al consecințelor”, a declarat Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei.

Până în prezent, Români a oferit ucrainenilor doar sprijin umanitar și echipamente militare neletale.