Veşti bune de la Casa Albă privind evoluţia pandemiei: „Ne îndreptăm către o perioadă în care COVID-ul nu mai e o situaţie de criză”

Sunt veşti bune de la Casa Albă privind evoluţia pandemiei. După doi ani de restricţii, președintele Joe Biden urmează să anunţe în curând încetarea crizei provocată de coronavirus.

17 feb. 2022, 09:01
Veşti bune de la Casa Albă privind evoluţia pandemiei: „Ne îndreptăm către o perioadă în care COVID-ul nu mai e o situaţie de criză”

Veşti bune de la Casa Albă privind evoluţia pandemiei. Oficialii din domeniul sănătăţii publice anunţă că preşedintele se pregăteşte să anunţe că pandemia de covid-19 nu mai reprezintă o situaţie de criză.

Veşti bune de la Casa Albă privind evoluţia pandemiei

Citeşte şi OMS anunţă sfârşitul pandemiei în Europa. Ne apropiem de „încetarea focului” şi o „pace durabilă”

În timpul unui briefing de presă, oficialii din domeniul sănătăţii de la Casa Albă au venit cu veşti bune privind evoluţia pandemiei.

”Am făcut progrese extraordinare în capacitatea noastră de a ne proteja împotriva COVID-19. Șaptezeci și cinci la sută – trei din fiecare patru adulți – sunt complet vaccinați, iar două treimi dintre adulții eligibili și-au primit vaccinul de rapel.

Pentru toți americanii, atât cei vaccinați, cât și cei nevaccinati, avem instrumente puternice, inclusiv teste gratuite la domiciliu și măști gratuite de înaltă calitate, care oferă straturi suplimentare de protecție. Și, important, avem o gamă largă de tratamente și terapii eficiente, inclusiv pastile care sunt eficiente în proporție de până la 90% în prevenirea bolilor severe și a spitalizării”, a spus dr. Jeffrey Zients, potrivit Antena 3. 

Potrivit specialistului în sănătate publică de la Casa Alba, pandemia de covid-19 nu mai este o situaţie de criză, iar acest lucru urmează să fie anunţat şi de preşedintele Joe Biden.

”Ca urmare a tuturor acestor progrese și a instrumentelor pe care le avem acum, ne îndreptăm către o perioadă în care COVID-ul nu este o criză, ci este ceva împotriva căruia ne putem proteja și trata. Președintele și echipa noastră COVID planifică în mod activ acest viitor.

Pe măsură ce așteptăm cu nerăbdare, vom continua să îmbunătățim setul puternic de instrumente pe care le avem la dispoziție. Vaccinurile, vaccinurile de rapel, testele și tratamentele ne vor proteja în continuare pe cei mai vulnerabili, inclusiv pe cei imunodeprimați”, a conchis dr. Jeffrey Zients.

Şi în România ministrul Sănătăţii a dat vestea mult așteptată de toată lumea privind sfârșitul pandemiei. Alexandru Rafila a precizat că, până de Paște, ar putea să fie ridicate toate restricțiile impuse de autorități în timpul pandemiei de coronavirus.

„Nu-mi place să fac astfel de predicții, dar cred că până la sărbătorile de Paște vom avea o viață aproximativ normală, ca să spun aşa, poate cu anumite recomandări legate de utilizarea măștii în interior, în spaţiile aglomerate mai ales”, a declarat Rafila.

Citeşte şi Bill Gates vine cu un avertisment. Ce trebuie să facă omenirea să ocolească o nouă pandemie: Avem nevoie de asta pentru a lupta timpuriu și eficient!