Veşti bune de la Ministerul Educaţiei. Certificatele Cambridge pot fi folosite la Bacalaureat

Veşti bune de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării: Lista certificatelor Cambridge care se pot echivala la examenul de Bacalaureat a fost extinsă începând de anul acesta, o veste bună pentru elevi, părinţi şi centre lingvistice.

26 ian. 2021, 16:49
Veşti bune de la Ministerul Educaţiei. Certificatele Cambridge pot fi folosite la Bacalaureat
Certificatele Cambridge pot fi folosite la Bacalaureat

Veşti bune de la Ministerul Educaţiei. Toate certificatele Cambridge care specifică un minim de 140 de puncte conform Grilei Cambridge English pot fi folosite la Bacalaureat.

Citeşte şi: Mii de elevi nu vor avea media încheiată pe Semestrul I. Decizia luată de Ministerul Educaţiei

Un Bacalaureat mai relaxat datorită examenelor Cambridge. În ultimii ani, elevii din România care au promovat un examen cu certificare internaţională, aşa cum sunt examenele Cambridge English, şi-au putut echivala proba lingvistică la Bacalaureat.

Veşti bune de la Ministerul Educaţiei

Cu o copie a certificatului Cambridge şi o cerere depusă la instituţia de învăţământ absolvită, candidaţii echivalau proba de competenţă lingvistică la limba engleză fără a mai susţine examenul efectiv în lunile de vară. În felul acesta, perioada aglomerată a examenului de Bacalaureat devenea mai puţin stresantă – candidaţii îşi alegeau singuri sesiunea de examen Cambridge English potrivită, în funcţie de programul lor şi de nivelul de pregătire. Comunicat de presă furnizat şi asumat de Twinkle Star Exam Centre, scrie Mediafax.

Ministerul Educaţiei a anunţat priorităţile la vaccinare în învăţământ

Ministerul Educație

i le-a transmis inspectoratelor școlare care va fi ordinea de priorități la programarea la administrarea vaccinului împotriva noului coronavirus.

Potrivit acestei circulare, publicate de Digi24, prioritari la imunizare vor fi angajații din învățământul preșcolar, cadrele didactice care lucrează direct cu elevii și cei din învățământul preuniversitar care urmează să activeze fizic prezenți în școli începând din 8 februarie.

Având în vedere faptul că începând cu data de 17 decembrie 2020 a intrat în vigoare H.G. nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România precum și faptul că a fost deschisă Etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19, care include populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie/esențiale, printre care personalul din unitățile și instituțiile de învățământ, vă solicităm să diseminați informațiile către toate unitățile de învățământ în vederea întreprinderii măsurilor necesare pentru asigurarea accesului personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic la programul de vaccinare împotriva COVID-19.

În acest sens, fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi/trebuie sa fie accesate pe linkul: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

De asemnea, Ministerul Educației solicită înscrierea cu prioritate a următoarelor categorii de angajați:

– angajații din învățământul preșcolar (unde nu este obligatoriu portul măștii de către copii) și cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevii.

– angajații unităților de învățământ preuniversitar care urmează să funcționeze cu prezența fizică începând cu data de 08 februarie 2021.

Fiecare unitate de învățământ preuniversitar va transmite inspectoratului școlar județean/ ISMB, numele persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare, funcția și datele de contact ale acesteia în cursul zilei 18.01.2021, pana la orele 16.00, urmând ca inspectoratele școlare județene/ISMB să transmită situația către Ministerul Educației până marți, 19 ianuarie, ora 12.00″, arată comunicarea transmisă de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, inspectoratelor școlare.