Veşti bune. Decizia a apărut în Monitorul Oficial. Aceşti români primesc garantat ajutoare importante! Decizia se aplică din 15 mai

Veşti bune pentru mulţi români, după ce o decizie apărută luni în Monitorul Oficial. Mii de români vor primi ajutoare pentru achiziționarea de locuințe.

RomaniaTV.net
14 mai 2019, 14:11
Veşti bune. Decizia a apărut în Monitorul Oficial. Aceşti români primesc garantat ajutoare importante! Decizia se aplică din 15 mai

Este vorba de legea care modifică statutul cadrelor militare a apărut luni în Monitorul Oficial, iar măsurile cuprinse de aceasta urmează să se aplice de mâine, 15 mai.

Noua prevedere permite cadrelor militare aflate la prima numire în funcție, mutate în interes de serviciu, detașate sau împuternicite într-o garnizoană în care nu dețin o locuință să poată beneficia de ajutor de la stat și pentru plata caselor cumpărate în rate.

VOUCHERE DE VACANŢĂ 2019. Anunţ de ultimă oră de la ministrul Turismului

Așadar, după ce de anul trecut militarii pot primi o compensație pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata creditelor imobiliare sau ipotecare, în curând aceștia vor putea primi ajutor de la stat și pentru plata caselor cumpărate în rate.

Cadrele militare, adică cei ce au grad de ofițer, maistru militar sau subofițer, care sunt numite în prima funcție, mutate în interes de serviciu, detașate sau împuternicite într-o garnizoană și care nu au o locuință vor putea beneficia de o compensație pentru plata ratelor sau fracțiuni din acestea pentru locuințele cumpărate în rate.

TREI ZILE în plus la concediul de odihnă. Angajatorii riscă amenzi dacă nu respectă legea

Așadar, după ce măsurile cuprinse în acest act normativ se vor aplica, cadrele militare vor putea beneficia de compensație atât pentru plata ratei lunare a unui credit ipotecar sau imobiliar, cât și pentru contractele de vânzare-cumpărare cu plata în rate.