Vești bune pentru bolnavii de cancer! Nicolae Ciucă anunță un pachet de noi servicii de sănătate împotriva afecțiunilor maligne

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat duminică, cu ocazia Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer, că Guvernul a aprobat finanțarea unui pachet de noi servicii de prevenție și depistare precoce a unor afecțiuni, inclusiv a celor maligne.

04 iun. 2023, 17:21
Vești bune pentru bolnavii de cancer! Nicolae Ciucă anunță un pachet de noi servicii de sănătate împotriva afecțiunilor maligne
Vești bune pentru bolnavii de cancer! Nicolae Ciucă anunță un pachet de noi servicii de sănătate împotriva afecțiunilor maligne

Nicolae Ciucă anunță un pachet de noi servicii de sănătate împotriva afecțiunilor maligne. Premierul a subliniat că acest pachet se aplică de la 1 iulie și îi încurajează pe români să apeleze și să aibă încredere în aceste servicii pentru că medicina a evoluat foarte mult.

Citește și Premierul Nicolae Ciucă anunță noua grilă de salarizare din Educație: „Sunt sigur că vom reuși să redăm speranța unui viitor mai bun!”

 Nicolae Ciucă anunță un pachet de noi servicii de sănătate împotriva afecțiunilor maligne

”Suntem alături de supraviețuitorii de cancer, oameni puternici, curajoși, care au reușit să învingă boala, cu sprijinul prețios al medicilor și al familiilor. Victoria dumnealor oferă speranță, încredere și îi mobilizează pe toți cei care primesc, din păcate, acest diagnostic. Cunosc oameni care au trecut peste o afecțiune din spectrul oncologic, am vorbit despre suferința lor, despre multele momente de cumpănă, de deznădejde și despre nevoia acută de sprijin pe care o resimt.

M-au impresionat lupta lor neobosită pentru viață, dar și forța extraordinară de a trece peste propria suferință pentru a-și ajuta semenii și a le purta de grijă. Sfatul pe care l-am auzit de la dumnealor cel mai des este acela de a merge din vreme la medic, de a ne preocupa de sănătatea noastră. Prevenția, așadar, cu sprijinul cadrelor medicale, protejează sănătatea și salvează vieți”, a declarat Nicolae Ciucă.

De asemenea, șeful Executivului a subliniat că prevenţia, cu sprijinul cadrelor medicale, protejează sănătatea şi salvează vieţi.

”La nivelul Guvernului acordăm importanța și finanțarea necesare prevenției și depistării precoce a unor afecțiuni, inclusiv a celor maligne, printr-un pachet de noi servicii care vor intra în aplicare începând cu 1 iulie.

Oamenii trebuie să știe că medicina a evoluat foarte mult, iar cancerul poate fi tratat, vindecat, mai ales dacă este descoperit în stadiu incipient. La nivelul autorităților, am decis extinderea serviciilor pentru depistarea precoce a maladiilor din spectrul oncologic. Completat cu o medicație adecvată și inovativă, cu implicarea decisivă a cadrelor medicale, diagnosticul timpuriu crește șansele la vindecare.

Alături de prevenție, diagnostic precoce și tratament adecvat, informarea și suportul sunt piloni în susținerea copiilor, femeilor și bărbaților care luptă cu această nemiloasă boală. Speranța le dă forța să lupte, să meargă mai departe. Iar în acest efort, sprijinul pe care autoritățile îl pot oferi constă în asigurarea serviciilor de consiliere psiho-oncologică.

Mai mult decât în orice altă cauză, în combaterea și controlul cancerului nu este timp de pierdut! Toate autoritățile statului trebuie să lucreze împreună astfel încât să facem mai bună viața pacienților și să nu-i împovărăm cu problemele sistemului de sănătate. Autorități și decidenți să fim deschiși soluțiilor inovatoare, atenți la recomandările specialiștilor și, mai ales, la nevoile pacienților. Nu avem responsabilitate mai importantă decât garantarea dreptului la sănătate pentru toți cetățenii, alături de accesul la educație pentru copiii noștri.
Doresc multă sănătate tuturor, iar semenilor noștri care se luptă cu această gravă maladie, încredere, speranță și putere” a mai spus premierul.

Citește și Klaus Iohannis, discuții la Cotroceni cu Ciucă și Ciolacu despre greva din Educație și revendicările profesorilor. Sindicaliștii din Educație, chemați din nou la negocieri la Guvern