Vești bune pentru gurmanzi! Care sunt alimentele pe care le poți mânca chiar și pe timpul nopții fără să pui niciun gram în plus

S-a propagat ideea conformă căreia nu ar fi bine să mai mâncăm după o anumită oră, mai ales dacă ținem la silueta noastră. Totuși, există o veste bună pentru persoanele mai pofticioase sau gurmande! Există mai multe alimente care pot fi consumate și pe timpul nopții, fără să existe riscul să pui vreun kilogram în plus.

19 sept. 2023, 13:25
Vești bune pentru gurmanzi! Care sunt alimentele pe care le poți mânca chiar și pe timpul nopții fără să pui niciun gram în plus
Vești bune pentru gurmanzi! Care sunt alimentele pe care le poți mânca chiar și pe timpul nopții fără să pui niciun gram în plus

Care sunt alimentele pe care poți să le mănânci oricând. Mulți români sunt preocupați de aspectul lor fizic, motiv pentru care consideră după ora 18:00 este esențial să eviți să mai mănânci pentru a preveni acumularea de kilograme nedorite. Ba mai mult, forate mulți nutriționiști susțin că mâncatul în timpul nopții duce la creșterea în greutate. Cu toate acestea, există anumitelucruri pe care le putem savura oricând, inclusiv după miezul nopții, fără să ne facem griji cu privire la îngrășare. Desigur, trebuie să fie luate în considerare și cantitatea acestor alimente.

Citește și: Toamna se numără legumele. Alimentele care te ajută să slăbești în acest sezon. Trebuie neapărat să le consumi

Este important să adopți un stil de viață bazat pe o alimentație sănătoasă și echilibrată, și nu pe momentul zilei în care mănânci. Îngrășarea nu este determinată de orarul meselor, ci de totalul caloriilor consumate într-o zi. Este adevărat că seara, nivelul de activitate fizică este mai scăzut, ceea ce poate duce la arderea mai lentă a caloriilor. Cu toate acestea, există alimente pe care le poți consuma oricând, inclusiv noaptea, cu condiția să fii atent la cantitate. Deci, nu trebuie să îți faci griji exagerate!

Care sunt alimentele care nu te îngrașă

Banane

Bananele reprezintă o sursă stabilă de magneziu și potasiu și pot fi savurate alături de pâine prăjită și unt de arahide pentru a oferi o senzație de sațietate mai intensă. Cu toate acestea, chiar și consumate separat, bananele reprezintă o alegere excelentă pentru o gustare nocturnă atunci când simți nevoia de ceva de mâncare. Acestea contribuie la îmbunătățirea calității somnului și la obținerea unui repaus odihnitor.

Cereale integrale

Carbohidrații complecși conțin serotonină, cunoscută și sub numele de „hormonul fericirii”. Acești carbohidrați contribuie la inducerea stării de relaxare în organism și, datorită conținutului lor de fibre, te fac să te simți sătul până la următoarea masă. Poți să îi combini cu fructe tăiate și unt de arahide natural pentru o gustare sănătoasă. De asemenea, sunt o opțiune excelentă să fie consumați cu lapte.

Carnea de curcan

Aceasta conține aminoacidul triptofan, o substanță care vă va face somnolent. Așa se întâmplă că după fiecare masă, la care ai consumat carne de curcan, simți nevoia să tragi un pui de somn. Dacă mănânci câteva felii de șuncă de curcan, îți vei potoli foamea înainte de somn.

Brânza de vaci

Este foarte bună dacă ți se face foame în plină noapte. Acest aliment conține proteină de cazeină, care eliberează aminoacizi în timp ce dormiți. Ajută la repararea sistemului muscular.

Un măr și unt de arahide

Fibrele și proteinele din această combinație dau senzația de sațietate. Pe lângă faptul că aceste alimente sunt, de-a dreptul, delicioase, sunt și sănătoase. Nu trebuie să-ți faci griji de siluetă dacă mănânci într-o cantitate potrivită pentru corpul tău.

Brânză

Dacă ți se face foame în miezul nopții, atunci poți mânca liniștit o felie de brânză. Acest aliment conține triptofan, unul dintre cei 8 aminoacizi esențiali organismului.

Cireșele

Acestea sunt gustarea perfectă, dacă ți se face foame la orice oră din zi și din noapte. Conțin melatonină, care reglează tiparele de somn. Sunt o sursă bună de antioxidanți și pot repara daunele aduse celulelor cauzate de radicalii liberi.

Citește și: Cum poți scăpa de grăsimea de pe abdomen. Alimentele pe care trebuie să le consumi neapărat