VEŞTI BUNE PENTRU PROFESORI. Vor primi stimulente pentru COVID

Proiectul de lege care prevede acordarea stimulentului de risc pentru profesorii din învăţământul preuniversitar şi universitar a fost adoptat de Parlament. Dacă va fi promulgat şi de către preşedintele Klaus Iohannis, dascălii vor primi lunar 2.000 de lei pentru orele predate în starea de alertă. Proiectul de lege a fost iniţiat de PSD. 

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 13:33
VEŞTI BUNE PENTRU PROFESORI. Vor primi stimulente pentru COVID

Proiectul iniţiat de PSD prevede acordarea unui stimulent în valoare de 2.000 de lei lunar pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar, şi 1.500 de lei lunar, pentru personalul nedidactic şi auxiliar. Sumele nu vor fi impozitate.

Peste 220.000 de profesori şi aproximativ 70.000 de cadre auxiliare din Educaţie ar urma să beneficieze de stimulentul de risc pe perioada stării de alertă, efortul bugetar fiind de peste o jumătate de miliard de lei, lunar.

„Profesorii sunt în prima linie şi merită aceşti bani. Este un ajutor similar celui primit de medici care au totuşi şi echipamente de protecţie. Profesorii au numai o mască. Trebuie precizat că aceste sume vor fi primite de cadrele didactice numai pentru orele în care acestea stau cu elevii faţă în faţă, nu şi atunci când se intră în scenariul roşu, cu ore în regim online”, a declarat Simion Hăncescu, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, citată de Adevărul.

Rămâne de văzut dacă preşedintele Klaus Iohannis va promulga această lege, aşteptată de multă vreme de cadrele didactice din întreaga ţară.

Citeşte şi Alertă în Bucureşti. Coeficientul infectărilor în Capitală a crescut faţă de ziua precedentă. Alte judeţe se apropie de scenariul roşu