Vești de milioane pentru pensionari! Cine sunt bătrânii care se vor bucura de pensii cu 90% mai mari

Luna septembrie aduce schimbări semnificative pentru pensionarii din România. O anumită categorie de bătrâni se va bucura de o majorare a veniturilor.

17 feb. 2024, 16:33
Vești de milioane pentru pensionari! Cine sunt bătrânii care se vor bucura de pensii cu 90% mai mari
Vești de milioane pentru pensionari! Cine sunt bătrânii care se vor bucura de pensii cu 90% mai mari

Vești bune pentru o categorie de pensionari! În luna septembrie vor intra în vigoare mai multe schimbări care prevăd recalcularea pensiilor. Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, a făcut un anunț conform căruia unele pensii ar urma să crească și cu 90%.

Citește și: În 2024 au dispărut două zile libere de la stat. Ce trebuie să ştie toţi angajaţii din România

Una dintre cele mai importante modificări se referă la reevaluarea a 95% dintre dosarele de pensie existente. Noua lege a pensiilor prevede că, odată ce în Monitorul Oficial au fost publicate normele metodologice, Casa de Pensii are obligația de a semna un contract cu o companie, care se obligă să dezvolte un software bazat pe noua formulă de calcul prevăzută în lege.

„Colegii sunt aproape de finalizare, un procent considerabil din dosarele deja finalizate, și sperăm să finalizăm acest proces de evaluare cât mai curând posibil”, a declarat Baciu.

Daniel Baciu a mai vorbit și despre majorarea netă a pensiilor, punând accentul pe faptul că vor fi aplicate majorări consistente pentru anumite categorii de pensionari. Cei vizați, în mod special, sunt cei care au cotizat timp de 25 de ani, dar care primesc venituri situate în zona indemnizației sociale minime.

Cu alte cuvinte, persoanele care au muncit și au cotizat la CASStimp de minim 25 de ani, urmează să se bucure de o majorare care poate să varieze între 20% și 90%.

„Vor crește în special pensiile mici, care unele dintre ele se află chiar în zona indemnizației sociale minime, unde au o contribuțivitate superioară celor 25 de ani”, a adăugat Baciu.

„Din simulările pe care le-am efectuat, vor fi creșteri spectaculoase de 70%, 80%, chiar 90% pentru cei care au realizat acele stagii superioare și au avut contribuții mici la sistem, adică au lucrat pe salariul minim pe economie.”

Citește și: Pe ce să nu cheltuiești bani niciodată. Cele șase reguli de la care nu se dezic bogații