Veşti proaste pentru românii cu centrale de apartament! Autorităţile au făcut anunţul în urmă cu puţin timp

Vești proaste pentru persoanele care au centrale termice. Conform autorităților, în ultimele zile s-au înregistrat recorduri de volume de gaze naturale tranzacționate și, mai mult de atât, prețul gazelor au explodat.  

26 oct. 2018, 07:25
Veşti proaste pentru românii cu centrale de apartament! Autorităţile au făcut anunţul în urmă cu puţin timp

Prețul gazelor a explodat în ultimele zile, de la 94 lei/MWh pe 12 octombrie, la 135 lei/MWh pe 25 octombrie, ceea ce înseamnă o creştere de peste 43% în aproximativ două săptămâni.

Mai mult, ”piața pentru ziua următoare a gazelor naturale” (PZUGN) a OPCOM arată că în cursul zilei de joi s-a înregistrat al doilea cel mai mare nivel de gaze tranzacţionate pe PZUGN, de 5,66 GWh, recordul pe această lună fiind înregistrat pe data de 23 octombrie, de 6,06 GWh

AJUTOARE CĂLDURĂ 2018-2019: Ce români primesc mai mulţi bani de la stat pentru această iarnă. LISTĂ DOCUMENTE

Confrom Capital, motivele pentru care volumele tranzacționate au fost uriașe ar fi faptul că ANRE a dorit să se asigure că nu se va mai confrunta cu problemele pe care le-a avut anul trecut, când România a fost lovită de un val de frig. 

Astfel, ANRE a crescut nivelul minim al stocurilor cu 200 de milioane de metri cubi, de la 1,8 la 2 miliarde de metri cubi, fapt care, luând în considerare şi cele 250 de milioane de metri cubi lipsă, faţă de normalul ultimilor ani, din depozite, a creat o cerere suplimentară în piaţă de 450 de milioane de metri cubi.


loading...