Vezi câte ore vom face la vară pe autostradă până la Constanţa

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a vizitat miercuri, şantierul tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia, pentru a constata evoluţia lucrărilor, după ce antreprenorul general Astaldi-Max Boegl, a început proiectul, pe 7 octombrie.

RomaniaTV.net
30 nov. 2011, 15:23
Vezi câte ore vom face la vară pe autostradă până la Constanţa

Anca Boagiu a apreciat faptul că noul contructor respectă toate termenele de realizare şi condiţiile impuse în contract. Ministrul a spus că în vara anului viitor se va putea circula de la Bucureşti până la mare în aproape 2 ore, pe întregul tronson, exceptând Cernavodă-Medgidia care va avea doar două benzi.

Vestea bună este că lucrările pe Cernavodă-Medgidia au început ceea ce înseamnă că decizia pe care am luat-o aceea de a rezilia contractul cu firma Colas nu numai că a fost o decizie foarte bună din punct de vedere financiar, pentru că oferta câştigătoare a fost cu 60 de milioane euro mai ieftină, dar iată că şi lucrările se execută în grafic şi anul viitor, undeva în vară, vom putea circula pe o cale pe acest tronson exact aşa cum am promis„, a afirmat ministrul.

Autostrada Bucureşti-Constanţa are şapte tronsoane, respectiv Bucureşti-Fundulea, Fundulea-Lehliu, Lehliu-Drajna, Drajna-Feteşti, Feteşti-Cernavodă, Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Constanţa.

Proiectul autostrăzii, început în anii ’80, şi întrerupt în diferite etape, apoi continuat, a avut diverse date de dare în folosinţă, 2006, apoi 2007, 2008, iar ultimul termen era 2011.