Vicepreşedintele CE Jyrki Katainen, despre OUG privind contestaţia în anulare: Ştire incredibilă! Românii merită stat de drept

Publicat: Marţi, 22 Ianuarie 2019 10:39 // Actualizat: Marţi, 22 Ianuarie 2019 10:39 // Sursa: romaniatv.net

Vicepreşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen, a comentat pe Twitter anunţul ministrului Justiţiei Tudorel Toader referitor la promovarea OUG privind contestaţia în anulare, spunând că este o ştire incredibilă şi că românii merită stat de drept.

"Ştire incredibilă! Poporul român merită stat de drept!", a scris Jyrki Katainen, distribuind ştirea AP referitoare la OUG are va permite revizuirea tuturor sentinţelor date de completurile de cinci judecători de la ICCJ începând din 2014.

De asemenea, preia leadul ştirii AP, conform căruia "Ministrul român al Justiţiei a anunţat luni că a pregătit o ordonanţă de urgemţă care ar putea invalida sute de cazuri de corupţie în care sunt implicaţi oficiali aflaţi în cele mi înalte funcţii".

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat luni, referindu-se la OUG privind contestaţia în anulare, că o astfel de contestaţie va fi făcută de cei care din 2014 au fost condamnaţi de complete nelegal constituite, precizând însă că sunt vizate atât condamnările, cât şi achitările.

"Contestaţia în anulare va putea fi formulată de către cei care din 2014 încoace au fost condamnaţi de complete nelegal constituite", a precizat ministrul Justiţiei, subliniind însă că "atenţia ar trebui să se îndrepte cel puţijm în egală măsură şi spre cei care au generat acest eveniment juridic extrem de neplăcut, nerespectând prevederile imperative ale legii şi am ajuns în situaţia în care timp de aproape patru ani de zile completele de cinci judecători au fost nelegal constituite".

"La Ministerul Justiţiei avem un astfel de draft de Ordonanţă de Urgenţă. Doamna prim-ministru va decide dacă şi când poate fi adoptată o astfel de OUG", a afirmat Toader, explicând că, pentru a fi adoptată, va respecta normele de tehică legislativă privind tarnsparenţa decizională, solicitarea avizului Consiliului Legislativ şi a avizului CSM, funcţie de care se va decide conţinutul final al proiectului de act normativ.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CSM ÎCCJ Jyrki Katainen stat de drept
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 ian 12:48
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
ACUM
ni s-a preabinedemonstrat ca scoala-n Romania este un drum infundat!
Adica,
cu cate invatara pana mai ieri nu au ajuns nicaieri!
Exceptie face,
dupa cum se cred c-au baut apa din Jordan
si aceasta demonstreaza psd-u infipt la ciolan,
ajuns aicea dupa plan
scoala facuta pe maidan.
… Adica,
scoala lichelelor de capul lor lasate in loc sa fie la corectie date
Ca azi,
EU-istilor pe sfoara trasi de-ai astora infiltrati
Sa invatati ODATA atentie sa luati
Fiindca astia sant caini fara stapan!
… Jigoditi si-asa raman!

… Puteti uita ce-ar fi-un roman!
1
EUR
4.7383
RON
16 Feb
noapte -3 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H