Vicepreşedintele Federaţiei Administraţiei Publice ameninţă cu GREVĂ GENERALĂ în toată administraţia locală

Pompiliu Buzdugan, vicepreşedintele Federaţiei Administraţiei Publice, a anunţat la România TV că va declanşa grevă generală în toată administraţia locală pe motiv că este nemulţumit de noua lege a salarizării. Acesta mai ameninţă şi cu boicotarea alegerilor locale. 

17 mai 2016, 17:19
Vicepreşedintele Federaţiei Administraţiei Publice ameninţă cu GREVĂ GENERALĂ în toată administraţia locală

Declanşăm grevă generală în toată administraţia locală, nu e normal ca 7 ministere să primească 70% din SGG, iar administraţia locală să nu primească niciun leu. Vom declanşa conflictul de muncă şi vom boicota şi alegerile locale, sunt vicepreşedinte al federaţiei administraţiei publice. Sunt 90.000 de funcţionari publici la nivel naţional„, a declarat la România TV vicepresedintele Federaţiei Administraţiei Publice, Pompiliu Buzdugan.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical Dumitru Costin a declarat tot la România TV că ordonanţa privind salarizarea bugetarilor face bine, dar face şi rău, reducând inechităţile din sănătate şi producând creşteri salariale, de la simplu la dublu pentru unii salariaţi. El mai spune că aceste corecţii salariale vor crea discrepenţe între ceilalţi angajatori.

Proiectul ăsta de ordonanţă face şi bine face şi rău. Încearcă să corecteze şi reuşeşte nişte discrepanţe din întregul sector al sănătăţii, n-am înţeles contextul unor mesaje vizavi de reforme, rezolvă inechităţile din sănătate şi produce creşteri salariale, de la simplu la dublu pentru unii salariaţi. Să vă dau un exemplu, avem la clasa 40 salariaţi care azi au salarii de 1313 lei şi tot la clasa 40 2822 de lei…toţi ăia de la 1300 se vor duce la 2.800. La clasa 40 sunt încadrate asistentele medicale de un anumit rang. Unii beneficiază de dublarea veniturilor salariale şi aici nu vorbesc de gărzi. N-am spus că nu e corect, probabil că toată populaţia care va auzi acest lucru de mâine o să fie fericită că personalul medical va fi mai bine plătit şi va respecta mai mult pacientul. Rămâne un areal întreg de salariaţi, aproape de un sfert de milion de bugetari care vor beneficia de diverse tipuri de creşteri salariale, care să vină să rezolve discriminările produse la nivelul angajatorului. Aici lucrurile vor genera elemente nefaste asupra salarizării în ansamblu pentru orice guvern care va veni. Când tu faci corecţii salariale şi elimini discriminările de la nivelul unui angajator, ai creat automat discrepanţe între ceilalţi angajatori. În administratia publică locală sunt consilieri locali care au salariu 1250 de lei şi alte consilii care plătesc la 2750 de lei. Când fac corecţia, ăia în care am avut şmecheri şi au făcut ce au vrut şi au dat salarii cum au crezut, cei discriminaţi de acolo vor avea creşteri…ăilalţi nu vor beneficia de creşteri sau vor rămâne tot acolo jos. Efortul financiar va fi mult mai mare să facem toate aceste recorelări„, a declarat Dumitru Costin.

Dumitru Costin se declară nemulţumit de faptul că va rămâne rămâne o zonă de 800.000 de salariaţi care nu vor avea ajustări salariale, cum ar fi educaţia, asistenţa socială, dar şi alte zone netratate care în perioada următoare vor trebui să devină prioritare pentru orice guvernant.

Rămâne o zonă de 800.000 de salariaţi care nu vor avea ajustări salariale, rămâne o zonă cu segmente netratate – educaţia, asistenţa socială, rămân alte zone netratate care în perioada următoare vor trebui să devină prioritare pentru orice guvernant. În momentul în care se va discuta iar despre posibile ajustări salariale, vor vrea să fie din nou moţ la ajustări salariale. Acest proiect rezolvă ce reprezintă BNS în sănătate, de la ei nu am reacţii negative, rezolvă zona care ţine de ordine publică. Într-o bună măsură salariaţii vor avea corecţii salariale, rămâne nerezolvată problema asistenţei sociale şi problema culturii, sunt zonele care nu şi-au găsit o soluţie. În câteva zile vom organiza o conferinţă pt a prezenta starea reală a salarizării din sectorul bugetar. Sunt sute de primari din România care în ultimele 20 de zile au refuzat să pună la dispoziţia prefecturilor datele cu grilele de salarizare în plată…nu pot să gândeşti un model nou cât timp nu ai date despre salarii în plată„, a spus preşedintele BNS, Dumitru Costin.