Victima accidentului provocat de diplomatul rus rămâne în comă

Florin Bica, purtătorul de cuvânt al spitalului Bagdasar-Arseni, a anunţat că studenta lovită de secretarul ambasadei ruse, Aleksandr Evsiukov, rămâne în comă, dar perspectivele sunt bune, deoarece victima a început să respire prin forţele proprii şi îşi mişcă mâinile. În zilele următoare, medicii o vor opera din nou.

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 12:12
Victima accidentului provocat de diplomatul rus rămâne în comă

Tânăra lovită pe o trecere de pietoni din Bucureşti de către un angajat al Ambasadei Rusiei este de cinci zile în comă, dar situaţia ei se îmbunătăţeşte, purtătorul de cuvânt al spitalului Bagdasar-Arseni estimând că se află într-un stadiu premergător ieşirii din comă. „Leziunile cerebrale sunt stabilizate, contuzia pulmonară este în continuare sub observaţie”, a declarat Florin Bica.

În zilele următoare, fata va fi din nou operată. „A apărut o deplasare secundară a fracturii de la umărul stâng pentru că fractura nu a putut fi imobilizată datorită faptului că necesita transport pentru tomografie şi pentru alte îngrijiri. Va necesita o intervenţie chirurgicală dar, nota bene, nu este o urgenţă”, a mai spus Bica.

O tânără de 19 ani a fost lovită, duminică, de o maşină a Ambasadei Rusiei, când aceasta încerca să traverseze bulevardul Camil Ressu pe trecerea de pietoni. Maşina nu avea viteză foarte mare, dar nu a oprit la timp, spun martorii.

În urma impactului, fata de 19 ani a fost rănită grav şi a fost transportată în comă la spital. Ea se află acum în comă indusă. Poliţiştii spun că vina aparţine şoferului, întrucât trecerea de pietoni era semnalizată şi pre-semnalizată. Şoferul este cetăţean rus, şi a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, precum şi prelevarea de probe biologice, invocând imunitatea de care beneficiază.

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malghinov, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că diplomatul rus implicat în accidentul de sâmbătă din Bucureşti şi-a încetat mandatul la Bucureşti, că nu-i va fi ridicată imunitatea şi că a părăsit miercuri teritoriul României.

Ambasadorul a mai precizat că accidentul va fi judecat de o instanţă rusească, iar schimbul de informaţii legate de accident între partea rusă şi cea română se va face în concordanţă cu legislaţia celor două ţări.