Victima asasinului plătit Vitalie Proca suferă şi acum de pe urma atacului armat

A fost confundat cu un interlop şi împuşcat de mai multe ori cu o mitralieră. A supravieţuit în mod miraculos, dar a fost nevoit să se ascundă, să stea sub protecţia poliţiştilor şi să-şi schimbe viaţa şi identitatea. Este povestea incredibilă a tânărului împuşcat în urmă cu un an în Vitan, de criminalul plătit extrădat zilele acestea din Rusia.

20 nov. 2013, 12:25
Victima asasinului plătit Vitalie Proca suferă şi acum de pe urma atacului armat

Tânărul de 27 de ani lucra la firma de termopane a iubitei sale, informează România TV. Era un om obişnuit, cu probleme obişnuite. Viaţa i s-a s-a schimbat complet pe 26 noiembrie 2012. Atunci a fost confundat cu un interlop.

Tânărul a fost împuşcat chiar la intrarea în blocul în care locuia. Asasinul plătit din Republica Moldova a atras mai multe focuri asupra sa şi a dispărut imediat după atac. „Om simplu, venea acasă, angajat la firma mea, pur şi simplu venea acasă şi a fost împuşcat. Eu vreau să am o viaţă normală”, a spus prietena bărbatului împuşcat.

Tânărul a scăpat cu viaţă în ciuda rănilor grave, care l-au lăsat infirm pe viaţă. Ar fi fost salvat, spun unii, de un telefon mobil. Celularul a împiedicat un glonţ să-i străpungă inima.

„Vreau doar să-mi zică mamă şi pot să mor. Viaţa mă încearcă prea mult. Este un copil cuminte, nu ştiu de ce a căzut, a fost confundat”, a declarat mama tânărului împuşcat.

La aceeaşi concluzie au ajuns şi anchetatorii. Tânărul a devenit victimă din cauza asemănării izbitoare cu un interlop. După atac, a petrecut luni de zile în spital sub paza poliţiştilor. Viaţa a continuat la fel şi după externare. Victima unui asasin neidentificat la acel moment, bărbatul a intrat în programul de protecţie a martorilor.

Este posibil să rămână cu identitate protejată şi când va depune mărturie împotriva atacatorului, extrădat în România la începutul săptămânii.