Victor Ciorbea, avizat favorabil de comisiile parlamentare de buget-finanţe pentru Consiliul ASF

Victor Ciorbea, candidat pentru funcţia de membru neexecutiv în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară, a primit, luni, aviz favorabil din partea comisiilor de Buget, Finanţe şi Economie din Parlament.

RomaniaTV.net
31 mart. 2014, 14:34
Victor Ciorbea, avizat favorabil de comisiile parlamentare de buget-finanţe pentru Consiliul ASF

El a primit 49 voturi „pentru”, două voturi „împotrivă” şi o abţinere.

„Îmi propun îmbunătăţirea legislaţiei în materie şi în acest sens a relaţiei cu Parlamentul (…), îmbunătăţirea activităţii de reglementare secundară, în toate cele trei domenii importante. Eu cred că poate şi trebuie să fie ameliorată activitatea normativă în aceste domenii şi evident totul în cadrul echipei şi beneficiind de experienţa domnului preşedinte, a domnului prim- vicepreşedinte Dăianu, a celor trei vicepreşedinţi, a celor 600 şi ceva de angajaţi, putem, cred eu, să reconstruim, să reclădim această instituţie şi să îi asigurăm credibilitatea necesară”, a spus Ciorbea la audierile din Parlament.

Pentru postul de membru neexecutiv în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară au mai candidat Adrian Mitroi, Sebastian Romulus Matişan şi Ion Golu.

Marţi, în cadrul unei şedinţe de plen reunit a Camerei Deputaţilor şi Senatului, Ciorbea urmează să fie votat în funcţia de membru neexecutiv în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară.