Victor Ciutacu, despre retragerea lui Glinţă: „A fost prins dopat și se lasă el înainte să-i vină rușinea ca marii campioane a tenisului? I-a dăunat mazărea la pungă?”

Robert Glință și-a anunțat retragerea brusc, la 25 de ani. „Resursele sunt epuizate, fac pasul înapoi” a spus sportivul, dar nimeni nu înţelege decizia bizară.

18 ian. 2023, 12:20
Victor Ciutacu, despre retragerea lui Glinţă: „A fost prins dopat și se lasă el înainte să-i vină rușinea ca marii campioane a tenisului? I-a dăunat mazărea la pungă?”
Victor Ciutacu, despre retragerea lui Glinţă

Victor Ciutacu a comentat pe Facebook retragerea prematură a lui Robert Glinţă. „Un sportiv de 25 ani, înotător, multiplu medaliat în competiții de anvergură internațională, al doilea ca valoare din România, anunță brusc că se retrage. Printr-un mesaj în engleză, ca Halep la necaz, cu explicația simplă că trebuie să se ocupe și de sănătate. Atât și nimic mai mult, iar presa noastră, cu precădere aia de specialitate, ia act, traduce în română mesajul, ridică o sprânceană a mirare de serviciu și trece mai departe. Nici un de ce scormonitor. Băi, suntem sănătoși la cap? Glință are 25 de ani, nu 45!

La vârsta lui, Thorpe și Phelps se băteau cu sutimile de secundă, luau medalii cu sacul și băteau în serie recorduri mondiale. Al nostru zice că gata și noi nici măcar nu ne întrebăm convingător care-i motivul. Are – Doamne ferește! – vreo boală incurabilă, vreun beteșug greu tratabil care-l împiedică să mai facă performanță? Cu excepția unei glezne cât genunchiul, pozată și postată de maică-sa pe facebook acum vreo lună și ceva, afecțiune curentă în sportul de performanță, nimic. E depresiv și vrea să iasă din bula bazinelor? Habar n-avem, dar nici nu întrebăm. A fost prins dopat și se lasă el înainte să-i vină rușinea ca marii campioane a tenisului? Nimeni nu suflă un cuvințel. I-a dăunat mazărea la pungă din reclamele tv? Nici asta nu știm, însă nu ne străduim să aflăm. Până și partenerul lui de spoturi publicitare și de antrenament, Delfinul de Aur Popovici, altfel activ rău în rețelele sociale, tace ca un pește. În afară de mine, se mai miră cineva?”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

 

Camelia Potec a reacționat, după ce Robert Glință s-a retras prematur din înot

Fosta mare înotătoare a remarcat curajul lui Glință de a-și încheia prematur cariera, mai ales în contextul în care ar fi participat, în mod normal, la Jocurile Olimpice de la Paris, eveniment programat în perioada 26 iulie 2024 – 11 august 2024.

„Probabil că l-a afectat mult perioada de recuperare și reîntoarcerea în bazin, și l-au făcut să se gândească mai bine dacă mai poate sau nu să continue la acest nivel. Nu este o decizie deloc ușoară, cred că dă dovadă de foarte multă maturitate pentru că se retrage cu doar un an înainte de JO de la Paris, dar acum este decizia proprie.

Citește și: Mama lui Robert Glință a răbufnit la adresa ministrului UDMR, Eduard Novak: „Obscur, total nepregătit. Nu mă reprezintă!” (GALERIE FOTO)

Noi știam, am fost contactați și noi înainte, și nu era normal să comunicăm noi înaintea lui. Robert a fost mereu un sportiv profesionist și a știut mereu ce se întâmplă și ce face fiecare dintre noi și a anunțat pe toată lumea, pe cei de la Dinamo, pe noi la federație și automat și la COSR”, a spus Potec, potrivit Sport Total FM.

Robert Glință, cel mai cunoscut înotător român după David Popovici, anunță astăzi că se retrage din înotul profesionist la numai 25 de ani. Cea mai importantă realizare din cariera lui Glință este medalia de aur câștigată în 2021 la Budapesta, Campionatele Europene în bazin olimpic, 100m spate.

Robert Glință se retrage la 25 de ani: „A venit momentul să fac un pas înapoi”
„A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv. Cu suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de multe și m-a făcut cu adevărat să devin omul care sunt astăzi.

Fie că este vorba de durere sau glorie, eșec sau succes, suferință sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiție prin munca grea de a atinge un obiectiv și de a depăși adversitatea și obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine însumi, care vor rămâne pentru totdeauna cu mine.

Robert Glință și-a anunțat retragerea din înotul competițional: ”A venit momentul să fac un pas înapoi”
Nimic din toate astea nu ar fi fost posibile fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei jucând un rol uriaș și lăsând o amprentă importantă în cariera și viața mea. Pentru ei, nu-mi pot exprima suficient recunoştinţa.

Toate amintirile minunate și prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, legăturile sufletești care depășesc viața de înot, mă fac să simt că am câștigat mult mai mult decât niște medalii și trofee pe parcurs. Tuturor prietenilor și fanilor vreau să vă mulțumesc pentru că v-ați arătat mereu sprijinul și pentru că ați crezut în mine, indiferent de situație. Resursele sunt epuizate și este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoțională și spirituală, pentru că până la urmă sunt doar un om. A venit momentul să fac un pas înapoi de la înotul competitiv”, a scris Glință pe Instagram.