Victor Ciutacu detonează bomba în cazul şpăgii de la ASSMB: „Curajoasa lu’ Vlăduţ Magicianul a sifonat tot la Anticoruptie după ce a anunţat-o Securitatea că e pe tehnică”

Cristian Plută, directorul adjunct al Administrației Spitalelor București, a fost arestat preventiv după ce a fost denunţat de Oana Sivache, directorul general al ASSMB. Potrivit referatului din anchetă, Plută i-a propus lui Sivache să împartă o mită, ei revenindu-i suma de 210.000 de euro.

20 sept. 2023, 11:58
Victor Ciutacu detonează bomba în cazul şpăgii de la ASSMB: „Curajoasa lu’ Vlăduţ Magicianul a sifonat tot la Anticoruptie după ce a anunţat-o Securitatea că e pe tehnică”

Oana Sivache a fost puternic susţinută de USR la conducerea instituţiei. Într-o postare pe Facebook, Vlad Voiculescu susţine că Plută nu ar fi ajuns în spatele gratiilor dacă „la conducerea instituției nu ar fi fost o directoare onestă și curajoasă„.

Victor Ciutacu despre „Curajoasa lu’ Vlăduţ Magicianul”: „A sifonat tot după ce a anunţat-o Securitatea că e pe tehnică”

Victor Ciutacu lansează, însă, o altă ipoteză. Directoarea „onestă și curajoasă” ar fi sifonat abia după ce a aflat că este interceptată.

Curajoasa” lu’ Vladut Magicianul a fost la masa unde s-a lasat discret plicul cu spaga de 20.000 pentru postul de manager la Colentina, ba a si decis ca e jumi-juma cu arestatul. In paralel, a negociat si ciubucul pentru contracte, da’ 210.000 partea ei i s-a parut cam mult.

Dupa ce a anuntat-o securitatea ca e pe tehnica, s-a sucit, a facut denunt si a sifonat tot la Anticoruptie. In Romania trebuie infiintat un muzeu al sifoanelor„, a scris pe Facebook jurnalistul România TV.

Victor Ciutacu

Fimul şpăgii de la ASSMB

Reamintim că directorul adjunct de la Administrația Spitalelor București, Cristian Plută, i-a propus șefei instituției, Oana Sivache, împărțirea mitei pentru atribuirea unor lucrări, însă aceasta l-a denunțat, potrivit referatului procurorilor DNA cu propunerea de arestare preventivă, consultat de G4Media.ro.

Cristian Plută este acuzat de DNA că ar fi primit 20.000 de euro mită de la managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, în schimbul intervenţiei la Primărie pentru numirea acestuia în funcţie.

De asemenea, potrivit surselor din anchetă, Cristian Plută ar fi acceptat de la Alexandru-Paul Dumitru, reprezentant al SC Palex Construcţii Instalaţii, în mod direct, dar şi prin intermediul lui Silviu Stăncilă, promisiunea unei sume de bani corespunzătoare procentului de 5% din valoarea facturilor plătite de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, în baza acordului – cadru încheiat la data de 4 aprilie între ASSMB şi asocierea Alpha Max Build – Avision Strategy Consulting, având ca obiect „Execuţie lucrări de reparaţii, reabilităţi şi modernizări la unităţile sanitare şi imobilele aflate în administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Mediale Bucureşti”, în scopul plăţii facturilor la timp şi încheierii de contracte subsecvente.

Potrivit primei declarații a martorei (…..), aceasta a fost abordată, în primă fază, cu privire la subiectul primirii unor sume de bani în legătură cu activitățile de serviciu, de către numitul Plută Cristian, director general al instituției în cauză (în prezent director-adjunct), la sfârșitul lunii februarie, când au ieșit la un restaurant, și atunci i-a spus că numitul Stănilă Silviu îi va ajuta la soluționarea (în mod favorabil) a contestației formulate în referire la un acord-cadru de reparații curente pentru toate spitalele administrate de către A.S.S.M.B.

Citeste si Coordonatorul PNRR pe Sănătate, Alexandru Rogobete, acuzații grave la adresa Oanei Sivache, director ASSMB, protejata lui Vlad Voiculescu! ”Semnează consultanță pe bandă rulantă”

Atunci acesta i-a zis că urmează să primească un procent de 10%, nu i-a specificat dacă banii vor fi împărțiți la doi sau la trei, iar banii vor fi primiți în numerar. Martora a specificat că Plută Cristian i-a transmis că intenționează să-și facă o casă”, se arată în referat.

Vlad Voiculescu a lăudat pe Facebook gestul Oanei Sivache, catalogând-o drept „onestă și curajoasă„.

DNA a descins astăzi la ASSMB – Administrația Spitalelor din București. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă nu am fi numit la conducerea instituției o directoare onestă și curajoasă.

Oana Sivache – directorul general susținut de USR – a sesizat instituțiile abilitate, în acest dosar uriaș cu ramificații numeroase.

Așa se face curățenie. Scăpăm spitalele din Bucuresti de cancerul corupției ultimelor decenii„, a scris pe Facebook fostul ministru al Sănătăţii din Guvernul Cîţu.

Citeste si Managerul Spitalului Colentina și directorul adjunct al Administrației Spitalelor din București, reținuți. DNA cere arestarea pentru 30 de zile