Victor Ciutacu face topul premierilor penibili: „Aştept momentul în care Ciucă va mina Palatul Victoria și va dormi acolo, să nu cumva să vină inamicii să-l uzurpe”

Nicolae Ciucă rămâne premier până la încheierea grevelor. Continuă negocierile pe funcţii, dar şi protestele dascălilor, ale poliţiştilor şi angajaţilor din sănătate.

09 iun. 2023, 13:32
Victor Ciutacu face topul premierilor penibili: „Aştept momentul în care Ciucă va mina Palatul Victoria și va dormi acolo, să nu cumva să vină inamicii să-l uzurpe”
Inquam Photos

Victor Ciutacu, comentariu acid pe Facebook despre jocul de glezne de la Palatulş Victoria. „România își construiește sârguincios topul premierilor penibili și fără demnitate. Debutul a fost făcut de Radu Vasile, care, după ce s-a trezit că a rămas live fără guvern, întâi și-a numit toți consilierii miniștri și apoi a ajuns să plece cu ficusul în brațe. A urmat Grindeanu, care s-a încuiat cu Ponta și cu Jianu în Palatul Victoria de spaima Dictatorului cu Mustață și a degajat locul după ce propriul partid a votat moțiunea de cenzură împotriva lui. Acum vine tare din urmă Ciucă, lipit de scaunul de prim-ministru. Imun la ridicol, anunță pe surse la fiecare început de săptămână că demisionează joi-vineri și, după aia, găsește motive să nu se țină de cuvânt. Aștept momentul în care va mina Palatul Victoria și va dormi acolo, să nu cumva să vină inamicii să-l uzurpe„, scrie Victor Ciutacu pe Facebook.

 

Nicolae Ciucă rămâne momentan  premier. Acesta ar fi trebuit să își depună mâine mandatul, însă, potrivit unor surse, nu vrea să plece de la Palatul Victoria până nu se încheie greva din educație. Între timp, în coaliție continuă negocierile pe funcții, dar și pe noul program de guvernare. Se pregătesc noi măsuri fiscale pentru români.

Potrivit unor surse, coaliția e nemulțumită și de contoalele vamale, care nu ar aduce destui bani la bugetul de stat. Probleme mari ar fi și în portul Constanța. În acest context, premierul a venit cu un ultimatul pentru noua conducere ANAF și Vamală.

EXCLUSIV George Simion îl atrage pe Victor Ciutacu spre AUR, ofertă în direct: „Este singurul căruia i-am oferit poziţie eligibilă” VIDEO

CE MĂSURI FISCALE VREA PSD:

-taxă de 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari
-fără cumul de pensii speciale
– supraimpozitarea veniturilor mai mari decât indemnizația președintelui
-introducerea impozitului progresiv

Victor Ciutacu: „Nu Dana Budeanu nu vă dă lefuri mărite! Profesorii revoltați sunt greviști și la meditații sau doar la locurile de muncă?”

CE MĂSURI FISCALE VREA PNL

-0% contribuții sociale pentru al doilea loc de muncă
-eliminarea CAS pentru part-time
-reducerea progresivă a contribuțiilor sociale pe salarii
-neimpozitarea pensiilor mai mici de 3.000 lei
-eliminarea scutirilor fiscale în IT și construcții
-reforma taxării proprietății