Victor Ciutacu, revoltat de repatrierea ucrainenilor din Israel pe banii românilor: „Guvernul nostru a dat iar cu mucii-n fasole” UPDATE

România are un deficit cât Ucraina de mare, iar acesta creşte cu fiecare săptămână în care Guvernul se împrumută ca să aibă bani de salarii şi pensii, motiv pentru Victor Ciutacu să se revolte din cauza repatrierii ucrainenilor din Israel "pe banii noştri".

15 oct. 2023, 12:21
Victor Ciutacu, revoltat de repatrierea ucrainenilor din Israel pe banii românilor: „Guvernul nostru a dat iar cu mucii-n fasole” UPDATE

UPDATE Victor Ciutacu a făcut o adăugire la postare: Inteleg, pe surse, nu dintr-o comunicare oficiala, cum ar fi normal, ca nu Guvernul Romaniei achita costul zborurilor, ci restul de cheltuieli logistice. Numa’ bun Arafat, a emis o margica scrisa si i-a mai bagat o data in rahat. Sa-l tina lipit acolo, ca i-a nenorocit pe toti pana acum si era pacat sa-i rateze si pe astia”

Victor Ciutacu a răbufnit după ce România s-a oferit să îi ajute pe ucrainenii evacuați din Israel. „A dat iar guvernul nostru cu mucii-n fasole. Aduce pe banii noștri ucrainenii care vor să plece din Israel. Pentru cetățenii români, statul român nu era Crucea Roșie și nu se impunea folosirea aeronavelor militare”, susține Ciutacu.

Victor Ciutacu, despre noua mafie a halatelor albe: „Breasla medicală începe să-și piardă din luciul pe care și-l câștigase”

„M-am uitat ieri, alternativ, pe mai multe posturi. Să văd cum e tratat la scară largă subiectul sensibil Israel-Gaza. Senzația cvasigenerală e că moderatorii abia așteptau să intre evreii peste palestinieni și să se reia măcelul organizat. Păreau vexați că s-au întrebuințat, au venit de-acasă, au chemat lumea la spectacol, au pregătit lucrarea și ambientul, iar oștenii nu se mai mișcă odată cu asaltul ăla și tot lungesc aiurea ultimatumurile

P.S. Când credeam că am scăpat, măcar temporar, de Zelensky și de isteriile lui patetice, a dat iar guvernul nostru cu mucii-n fasole. Aduce pe banii noștri ucrainenii care vor să plece din Israel. Pentru cetățenii români, statul român nu era Crucea Roșie și nu se impunea folosirea aeronavelor militare”, scrie Victor Ciutacu pe Facebook.

La solicitarea Ambasadei Ucrainei, România a asigurat preluarea a 220 de cetăţeni ucraineni evacuaţi din Israel, urmând ca luni un alt transport să sosească pe Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Citeşte şi

Victor Ciutacu, din nou despre poliţiştii aprigi la mânie: „Vișinel a fost bătut în mașină, în secție și, culmea, în salvare. Până când n-a mai suflat”

Un total de 243 de cetăţeni ucraineni se află în prezent în Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul de Externe de la Kiev, care a precizat că printre cei peste 100 de ostatici luaţi la finalul săptămânii trecute de organizaţia teroristă Hamas şi duşi în Fâşia Gaza nu este niciun ucrainean, transmite duminică DPA.

Ucraina şi-a evacuat în siguranţă, cu un prim zbor, peste 200 de cetăţeni aflaţi în Israel, în contextul iminentei ofensive pe scară largă israeliene în nordul Fâşiei Gaza.

Un avion cu 207 ucraineni la bord, printre care 63 de copii, a decolat de la Tel Aviv şi a aterizat la Bucureşti, a anunţat sâmbătă seară Ministerul de Externe ucrainean. Alţi 155 de cetăţeni ucraineni urmau să ajungă duminică în România cu avionul.

Milioane de persoane au părăsit Ucraina, majoritatea ajungând în ţări din Uniunea Europeană, dar şi în Israel, după ce Rusia a invadat ţara vecină în februarie 2022.

 

Dan Negru a răbufnit, după ce statul român a cerut bani celor reveniți din Israel: „Statul român și-a suprataxat cetățenii în caz de forță majoră! Speriați-vă! La un posibil cutremur, statul ne va taxa salvarea de sub dărâmături!”

Şi Dan Negru și-a arătat din nou dezamăgirea față de statul român, care i-a repatriat pe bani pe cei care voiau să fugă din Israel. Autoritățile române au facilitat repatrierea din Israel prin curse comerciale, contra-cost. Cu alte cuvinte, statul român nu a plătit cursa celor care au dorit să fugă dintr-o zonă de război. Românii se întrebau că dacă e repatriere, de trebuie să plătească. Iar printre companiile cu care statul s-a înțeles pentru locuri pentru români a fost și Tarom, companie deținută de statul român. Tarom a precizat că nu este vorba despre repatriere, ci doar despre o întoarcere în țară.

Această atitudine nu a fost deloc pe placul lui Dan Negru. Vedeta TV a postat un mesaj pe Facebook, prin care face apel la umanitate.

„M-a speriat umilința cu care statul i-a tratat pe românii repatriați din Israel. Măcar în declarații să fi fost mai umani! „Statul nu face caritate” a spus guvernu’ și i-a suprataxat la bani pe toți cei care s-au repatriat cu Tarom. Ba da! Statul trebuie să și dea, nu doar ne ia! Așa cum statul a ajutat financiar cetățenii ucraineni care fug de război, o putea face și cu românii care fug de război!”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Vedeta de televiziune susține că alte state, precum Spania, Portugalia, până și Bulgaria și-au repatriat gratuit cetățenii.

„Statul român și-a suprataxat cetățenii în caz de forță majoră! Speriați-vă! La un posibil cutremur, statul ne va taxa salvarea de sub dărâmături! Fiți umani măcar în declarații! Învățați bunătatea! Bunătatea e singura măsură a omului”, a mai scris Dan Negru.

Întrebat dacă statul va deconta unele bilete cumpărate de românii care au vrut să părăsească Israelul, Marcel Ciolacu a precizat: „Nu există zboruri umanitare. Nu putem transforma România și companiile românești în Crucea Roșie. În funcție de cei care s-au deplasat și au fost repatriați, în funcție de veniturile lor, statul român, la diferite persoane, vulnerabile în ceea ce privește veniturile, va înapoia bani. Mai mult, am văzut la TAROM un preț fix, de 350 de euro. Le mulțumesc, pentru că prin acest preț și-au acoperit doar costurile propriu-zise”.