Victor Costache, despre coplata în sănătate: „E ca la maşini, la CASCO ai mai multe beneficii”

Pacienții vor avea parte de tratamente în funcție de câți bani au. Va fi ca la CASCO. ”E ca la mașini”, a declarat Victor Costache, ministrul interimar al Sănătății.

RomaniaTV.net
18 feb. 2020, 09:32
Victor Costache, despre coplata în sănătate: „E ca la maşini, la CASCO ai mai multe beneficii”

Ministrul interimar al Sănătăţii face de fapt o paralelă: toți șoferii fac RCA la mașină, o asigură pe o sumă minimă, obligatorie. Dar cei carte își permit îi fac și CASCO, asigurare în care intră mult mai multe beneficii.

„Am prorogat acest fenomen de un an pentru a reuşi să ne creăm şi noi un sistem de abonamente sau de asigurări de sănătate la care să se poată subscrie pentru a evita să scoateţi din buzunar aceşti bani. (…) În toată Europa există asigurări complementare de sănătate, ceea ce face ca orice cetăţean european, când are o problemă de sănătate neprevăzută să nu scoată o avere din buzunar”, a explicat ministrul Victor Costache la Realitatea Plus.

Practic nu e vorba de coplată directă, ci de suplimentarea contribuțiilor la asigurările de stat.

„De aceea se numesc complementare. Plătiţi numai dacă vreţi. Nu vă impune nimeni. Ca la maşini”, a concluzionat ministrul interimar.

Citeşte şi: Avocatul Poporului face contestaţie la CCR: Ordonanţa referitoare la privatizarea sănătăţii este de o gravitate extremă