Victor Ponta a votat împotriva proiectului privind starea de alertă ÎN DIRECT la România TV

Premieră în istoria Parlamentului! Deputatul Victor Ponta a votat în timp ce oferea un interviu în direct la România TV. Fostul premier a folosit tableta pentru a vota împotriva proiectului Guvernului privind măsurile prevăzute în timpul stării de alertă.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 17:27

Victor Ponta, liderul Pro România, a arătat cum se votează de acasă, cu ajutorul tabletei, în timp ce era în direct la România TV.

„Așa votează toți. Votăm de pe tablete, iar unii votează cu telefonul”, a explicat Victor Ponta.

Fostul premier a explicat, în direct, la România TV, de ce a votat împotriva proiectului de lege privind starea de alertă.

„Vom vota împotriva acestei legi. Este o lege care dă mai multă putere guvernanţilor şi impune prea multe restricţii petnru cetăţeni. Am lângă mine tableta de vot şi s-ar putea în timpul emisiunii să votez. Eu voi vota împotriva legii. Votez împotriva unei legi care trebuia să fie făcută pentru a-i ajuta pe oameni. Îi încurcă”, a spus Victor Ponta, înainte de a vota.

Victor Ponta: Iese un haos general!

„Să vă dau o veste proastă. S-au adus 300 de amendamente la o lege proastă, făcută pe picior.

Dacă eu, care sunt jurist, îmi este greu să înţeleg o lege făcută pe repede înainte şi cu 300 de amendamente. Să îi ceri unui om obişnuit să respecte nişte reguli pe care nu le înţelegem nici noi.

Nu le înţelege nici poliţistul şi nici omul obişnuit. Iese un haos general”, a precizat Victor Ponta.

Legea cu măsurile care se pot lua în timpul Stării de Alertă după 15 mai a trecut, miercuri seară, de votul final din Parlament.

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi ulterior să fie publicată în Monitorul Oficial.

Starea de alertă va fi intra în aplicare, cel mai devreme, luni.

STARE DE ALERTĂ din 15 mai. Legea a trecut de Parlament. Ce se întâmplă cu amenzile