Victor Ponta acuză Guvernul PNL de manipulare privind COVID. „Orban pune vieţile noastre în pericol pentru voturile lui”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, miercuri, la România TV, că Guvernul condus de Ludovic Orban trebuie schimbat pentru modul în care a gestionat criza generată de pandemia de coronavirus. Fostul premier a susţinut că nu înţelege cum autorităţile vor să organizeze alegerile locale în condiţiile creşterii numărului de infecţii cu COVID-19. "Dacă domnul Orban vine şi ne zice că nu e nicio problemă să facem alegeri, atunci singura explicaţie logică e că ne minte, că nu există niciun caz de COVID", a afirmat liderul Pro România.

RomaniaTV.net
22 iul. 2020, 16:44
Victor Ponta acuză Guvernul PNL de manipulare privind COVID. „Orban pune vieţile noastre în pericol pentru voturile lui”

„În momentul în care un ministrul Sănătăţii vorbeşte despre ciumaţii Europei, este o etichetă pe care Guvernul Orban a pus-o asupra României.

Ori au gestionat îngrozitor de prost şi suntem mai rău decât eram în martie. Este vina actualului Guvern care şi-a făcut tot ce şi-a propus. De fapt de o mare manipulare pentru că tot vin şi întreb şi nu primesc răspuns, în condiţiile în care datele sunt adevărate şi avem o explozie mai gravă decât cea din martie.

Cum facem alegeri locale în septembrie? Adică sunt mai importante voturile decât viaţa oamenilor?”, a afirmat Victor Ponta, la România TV.

Iohannis, apel către români după un nou record de cazuri de COVID: Nicio lege nu opreşte un virus! E nevoie de contribuţia tuturor”

Fostul premier a amintit că „în martie, în loc să ia măsuri pentru prevenirea pandemiei, Guvernul se ocupa de alegeri anticipate. Acum ei spun că este foarte rău, dar tot ei sunt ocupaţi cu alegerile locale”.

„Mie îmi arată foarte clar că partea de minciună şi manipulare politică a fost şi continuă şi că singura soluţie e să facem o schimbare radicală de Guvern şi de oameni care să se ocupe de problema medicală cu care ne confruntăm”, a precizat Victor Ponta.

Victor Ponta vrea demiterea Guvernului Orban

„Dacă domnul Orban vine şi ne zice că nu e nicio problemă să facem alegeri, atunci singura explicaţie logică e că ne minte, că nu există niciun caz de COVID. Pentru că dacă există şi eu cred că există, înseamnă că Orban pune vieţile noastre în pericol pentru voturile lui”, a spus Victor Ponta.

Liderul Pro România susţine că singura soluţie este înlocuirea actualului Guvern.

„Soluţia din punctul meu de vedere e să schimbăm acest Guvern, să aducem nişte oameni pe care-i credem pentru că acum orice spune domnul Tătaru sau Orban nu îi credem, nu îi mai crede nimeni.

Problema principală e că nimeni nu îi mai crede pe oamenii ăştia, nici dacă anunţă că nu mai avem COVID”, a spus Ponta.

Victor Ponta vrea anularea alegerilor din 27 septembrie

„Noi credem că ar trebui anulate alegerile din 27 septembrie, dar în acelaşi timp suntem pregătiţi pentru aceste alegeri. (…) Mi-aş dori să fim siguri că după 27 septembrie, după alegeri, nu intră toată ţara din nou în carantină, numai de dragul să facem alegeri că stă PNL-ul mai bine.

N-am înţeles de ce îşi doreşte PSD-ul alegeri mai repede decât poate cei din PSD care ţin cu PNL-ul se grăbesc cu alegerile.

PNL-ul înţeleg că se grăbeşte cu alegerile pentru că pierde voturi. Părerea mea e că e un calcul extrem e cinic şi sănătatea publică ar trebuie să fie mai importantă”, a conchis fostul premier Victor Ponta.

Alexandru Rafila ar putea candida la Primăria Capitalei din partea Pro România. Ponta: „Săptămâna viitoare o să ne anunţăm candidaţii”