Victor Ponta are nevoie de o lună pentru recuperare. Ce spune medicul care l-a operat în Turcia

Victor Ponta a fost operat de menisc la o clinică din Turcia, iar acum medicul care l-a operat a anunţat că acesta va avea nevoie de o lună pentru recuperare, informează România TV.

16 iun. 2015, 16:40
Victor Ponta are nevoie de o lună pentru recuperare. Ce spune medicul care l-a operat în Turcia

Premierul Victor Ponta a fost operat la genunchiul stâng la o clinică din Turcia, de medicul român Ionuţ Codorean. Intervenţia chirurgicală a durat două ore, iar perioada de recuperare va dura o lună.

Medicii i-au interzis premierului să meargă timp de o lună, astfel că, cel mai probabil, acesta îşi va lua concediu medical.

VICTOR PONTA, mesaj pe Facebook din Turcia. Ce le transmite celor care „se bucură” de necazul său

Potrivit medicului Ionuţ Codorean, intervenţia a fost una „foarte complicată”. „Am citit şi eu acum că zic unii că nu ştiu cine ar face nu ştiu câte operaţii din astea, dar în România nu sunt foarte mulţi care pot să facă operaţii ca asta. Dânsul a avut o ruptură veche de ligament încrucişat anterior, fapt ce a determinat o ruptură de menisc intern şi leziuni foarte mari de cartilaj. Şi atunci a trebuit să se scoată porţiuni din menisc, alte porţiuni s-au suturat, s-a făcut reconstrucţie de ligament înscrucişat anterior şi sutură de menisc”, a spus Ion Bogdan Codorean, citat de gandul.info.

Medicul a precizat că i-a recomandat lui Victor Ponta să nu se deplaseze deloc în timpul perioadei de recuperare. „El trebuie să stea tot timpul cu piciorul sus, trebuie să stea cu piciorul mai sus decât nivelul inimii, ca să nu-i vină mult sânge în picior, ca să nu se umfle. Apar dureri şi pot apărea complicaţii. Deci, el dacă lasă piciorul în jos, pot să apară complicaţii măricele”, a explicat medicul.