Victor Ponta are trei propuneri pentru postul de comisar european din partea României. Toate trei sunt femei

Victor Ponta, preşedintele PRO România, a comentat la România TV respingerea Rovanei Plumb de către Comisia Juridică a Parlamentului European pentru postul de comisar european pe justiţie şi are, la rândul său, trei sugestii de comisar european care ar întruni cu siguranţă voturile Comisiei.

26 sept. 2019, 17:36
Victor Ponta are trei propuneri pentru postul de comisar european din partea României. Toate trei sunt femei

Era evident pt toată lumea acest rezultat, că Rovana Plumb va fi respinsă. În discuția mea cu Viorica Dăncilă, din august, i-am spus că nu e o idee bună Rovana, că va fi respinsă. Am propus-o pe Corina Crețu, dar a zis că nu o vrea. Atunci am zis Ramona Mănescu, ea a zis să fie de la PSD. I-am spus că nu o să fie. E o tensiune și cu nouă președintă a comisiei care i-a spus lui Dăncilă să îi dea altă propunere…„, a spus Victor Ponta, la România TV.

Citeşte şi Victor Ponta despre moţiunea de cenzură: „Nu vom avea guvern nou înainte de 24 noiembrie”

De altfel, Victor Ponta propune nominalizarea Corinei Creţu, a Ramonei Mănescu sau a Luminiţei Odobescu pentru funcţia de comisar european din partea României şi într-o postare pe Facebook. „Îi propun public Vioricăi Dăncilă, din nou să o nominalizeze pe Corina, sau Ramona, sau Luminiţa Odobescu! Cât mai rapid!„, se arată în postare.

Victor Ponta a respins şi speculaţiile privind o eventuală nominalizare a sa pentru poziţia de comisar european. „Utima dată când am verificat eu, nu îndeplinesc condiţia de ‘gender equality’ necesară şi am încă multă treabă în România – (vă reamintesc că am fost ales europarlamentar pe lista Pro România şi am cedat mandatul în favoarea lui Mihai Tudose)!„, a mai scris liderul Pro România.