Victor Ponta: „Europa o să fie zdrobită economic. Vin vremuri grele, România este îngheţată timp de 10 ani”

Fostul premier spune că din punct de vedere politic Europa va renunța la gazul rusesc, dar acesta nu va putea fi înlocuit cu nimic într-o perioadă scurtă.

16 aug. 2022, 12:46
Victor Ponta: „Europa o să fie zdrobită economic. Vin vremuri grele, România este îngheţată timp de 10 ani”

Victor Ponta spune că ce se întâmplă acum la nivel mondial este un nou război rece din care Europa va ieși destul de șifonată, dat fiind faptul că la nivel European s-a pus serios problema interzicerii gazului rusesc. „Ne-am dezvoltat economic pentru că nu am mai cheltuit banii pe rachete. Acum o să vină vremuri grele”, spune fostul premier Victor Ponta, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Victor Ponta se revoltă: „Trebuie să vorbim doar despre iod şi Ucraina, doar să nu vorbim despre inflaţie, criza economică, distrugerea firmelor româneşti, incompetenţi în funcţii înalte”

Întrebat ce se întâmplă în acest moment în Europa, dat fiind faptul că avem un război la granițele României declanșat de Putin, fostul premier Victor Ponta a declarat: „E un nou război rece, o cortină de fier. Este ca la Orwall –  drept gândirea și anume dacă zici  „domne, mie îmi place Tchaikovsky – este catalogat trădător, ticălos. Dacă zici „domne mie nu-mi place de Putin, da mi se pare că și Zelenski parcă el vrea să ocupe Crimeea – ești un trădător, un vânzător.

Bănuiesc că și în partea cealaltă, n-am fost în Rusia, dar bănuiesc că e la fel. Adică exact ca în perioada Războiului Rece, când dacă ziceai că „domne, dar nu-i așa rău Parisul”, înseamnă că ești capitalist”, a spus el.

Întrebat de asemenea cine sunt actorii principali din acest război rece, Ponta spune: „Păi e clar ca întotdeauna – America contra Rusia și China. Și fiecare cum pică. Europa este zdrobită economic și probabil că va avea multe tensiuni. Mă uit acum la alegerile din Italia, mă uit la cum a pierdut Macron cu tot sistemul după el, că Macron chiar are tot sistemul și-a pierdut majoritatea.  Ce greu să descurcă Germania.

„Europa va fi zdrobită economic. Europa are un motor economic, Germania”.

Fostul premier spune că din punct de vedere politic Europa va renunța la gazul rusesc, dar acesta nu va putea fi înlocuit cu nimic într-o perioadă scurtă.

„Și dacă nemții nu au gaz să producă, nu au cum să ne dea nouă, ungurilor, cehilor, polonezilor de lucru, că tot vestul României din ce s-a dezvoltat? din firme germane.

Dacă nu mai au piața rusească pe care făceau miliarde sau chineză și așa mai departe. Costul economic e uriaș. Până la urmă, ideea de întreaga omenire în pace – de aia ne-am dezvoltat economic, că n-am mai cheltuit banii pe avioane și rachete și am reușit să să deschidem economica. Acum se întoarce chestia asta și o să suferim. O să fie vremuri grele”, a declarat fostul premier Victor Ponta.

Victor Ponta: „România este înghețată în momentul acesta și va mai fi 10 ani de acum încolo”

România este înghețată în acest moment și va mai rămâne în această situație încă 10 ani. Opoziție nu există, iar PSD, PNL și UDMR au spus că vor să continue să guverneze și după alegerile din 2024, spune fostul premier Victor Ponta, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„România este înghețată în momentul acesta și va fi mult. Și după 2024 că ideea e să duci înghețul după. Eu zic că poate până în 2034 probabil”, a spus fostul premier al României.

Întrebat dacă în România „s-a pus batista pe țambal”, fostul premier Victor Ponta a spus:  Păi  ce poți să faci? Cine e opoziția în România?  USR-iștii ăia care-s vai de capul lor s-au făcut de râs și George Simion, care s-a nuntit.

Pe bune, acum ce poți să faci? PSD este cu PNL și cu UDMR. Cum să poți s-o îngheți. Țara asta a fost înghețată din 79 până în 89 – 10 ani a fost. A mai fost și înainte de comunism”, a precizat Ponta.

EXCLUSIV Victor Ponta prognozează falimentarea României: „Ne vom adânci în criză. Cât timp plătim dobânzi, vom primi împrumuturi. Iohannis, Ciucă habar n-au de economie, n-o înţeleg, nu vor s-o înveţe”
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, declara că după alegerile parlamentare din anul 2024, cea mai bună soluție este tot o coaliție PSD-PNL-UDMR, dar fiecare va candida separat.

Întrebat ce se va întâmpla la alegeri, când partidele vor intra în campanie, Marcel Ciolacu a spus: „Este sistemul german, fiecare candidează şi apoi se pun toate în acelaşi coş. Vedeţi să se creioneze altă majoritate? Eu nu văd”.