Victor Ponta: La Guvern avem instituţii unde sunt salarii mult prea mari

Salariile de la ASF sunt mult prea mari, în opinia premierului Victor Ponta, care a subliniat că problema diferenţelor uriaşe dintre salariile din instituţiile de stat trebuie rezolvată.

RomaniaTV.net
19 feb. 2014, 12:16
Victor Ponta: La Guvern avem instituţii unde sunt salarii mult prea mari

„Autoritatea de Supraveghere Financiară este în subordinea Parlamentului. Din punct de vedere politic, Guvernul a spus foarte clar că susţine ca Parlamentul să-şi facă datoria şi să ancheteze modul în care lucrurile s-au desfăşurat la ASF. În cadrul instituţiilor guvernamentale înca avem discrepante extrem de mari intre cei cu salarii foarte mici si cei cu salarii mult prea mari. Am discutat cu ministrul Campeanu de multe ori care ar fi soluţia corectă. Nu ne lasa CCR sa o aplicam. A doua soluţie nu avem suficiente resurse, dar cred ca nu e nevoie sa apara la televizor astfel de salarii. La noi la Guvern avem instituţii unde sunt salarii mult prea mari fata de salarii mult prea mici şi sper sincer ca să ne aplecăm asupra acestei probleme”, a spus Victor Ponta.

Şefii Autorităţii de Supraveghere Financiară au luat la finalul anului trecut, pe lângă salariu, prime de zeci de mii de euro fiecare. Şeful ASF, Dan Radu Ruşanu, a încasat peste 70.000 de euro în ultimele două luni din 2013, cu tot cu prime. Adică bani suficienţi pentru a cumpăra un apartament într-o zonă bună din Capitală.

Uniunea Social Democrată (USD) este de acord cu realizarea unei analize, la nivelul Parlamentului României, referitoare la activitatea Autorităţii de Supraveghere Financiară, se arată într-un comunicat de presă. În conferinţa de presă organizată chiar marţi de conducerea ASF, preşedintele instituţiei, Dan Radu Ruşanu, a anunţat că propune reducerea cu 50% a salariilor în 2014.