Victor Ponta spune că îl apreciază pe Nicolae Ciucă, dar că nu este potrivit pentru funcţia de premier: „Să conduci un Guvern într-o asemenea perioadă de criză e cu totul altceva decât o misiune militară”

Fostul premier Victor Ponta a scris pe pagina sa de Facebook că îl apreciază pe Nicolae Ciucă, amintind că el însuşi l-a numit şef al Statului Major General, dar atrage atenţia asupra faptului că a conduce un executiv într-o perioadă de criză nu este acelaşi lucru cu a coordona o acţiune militară.

21 oct. 2021, 19:56
Victor Ponta spune că îl apreciază pe Nicolae Ciucă, dar că nu este potrivit pentru funcţia de premier: „Să conduci un Guvern într-o asemenea perioadă de criză e cu totul altceva decât o misiune militară”

Victor Ponta scrie că un popor, mai cu seamă în momente de criză, are nevoie de un lider puternic, care să inspire şi pe care oamenii să simtă încrederea să-l urmeze, iar Nicolae Ciucă nici nu şi-ar propune să fie acel lider, pentru a nu îl eclipsa pe preşedintele Iohannis.

„Cateva observatii la “cald”:

1. Daca va fi votat de Parlament Nicolae Ciuca va fi al 8 lea Prim Ministru de cand Klaus Iohannis a fost ales Presedinte; va mai intrebati de ce Romania o duce rau.

2. Am o parere excelenta despre militarul Nicolae Ciuca (din acest motiv l-am propus Sef al Statului Major General) – dar sa conduci un Guvern intr-o asemenea perioada de criza e cu totul altceva decat o misiune militara.

Citeşte şi: EXCLUSIV Rareş Bogdan: „Nu este un guvern cu PSD, este un guvern PNL cu UDMR. Trimitem USR într-o perioadă de penitenţă, să înţeleagă că s-au pripit”

3. Cine il va sustine pe Premierul Ciuca in afara de Presedintele Iohannis (care i-a sustinut si pe Orban si pe Citu – si nu a fost bine) – cu PNL nu are mare legatura / cu PSD nici atat. USR si AUR Il vor lua ca “sac de box” – cu presa va fi complicat (nefiind un “comunicator”).

4. In perioadele dificile orice popor are nevoie de un LIDER pe care sa-l urmeze; dl. Ciuca nici macar nu isi propune sa fie asa ceva (ca sa nu se supere Dl Iohannis).

Concluzie: sa speram ca va fi bine – dar sunt sanse?”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 21 octombrie 2021, decretul privind desemnarea lui Nicolae-Ionel Ciucă în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern.

Citeşte şi: Cum ar arăta Guvernul Ciucă: Nelu Tătaru revine la Sănătate, Cîţu a refuzat Finanţele. Apelul lui Ciucă de ultimă oră către toate partidele