Victor Ponta: Vreau şi sper ca la Chişinău să rămână un guvern proeuropean

Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj de susținere pentru omologul său moldovean, Iurie Leancă, și pentru formațiunea politică pe care acesta o reprezintă la alegerile legislative din Republica Moldova, exprimându-și dorința ca, după scrutinul de duminică, "să rămână un guvern proeuropean, cu care să continuăm colaborarea excelentă".

RomaniaTV.net
29 nov. 2014, 09:59
Victor Ponta: Vreau şi sper ca la Chişinău să rămână un guvern proeuropean

„Îmi doresc foarte mult ca toți cetățenii care vor vota duminică în Republica Moldova, în România și în Europa să sprijine parcursul european al vecinilor noștri de peste Prut. Vreau și sper ca la Chișinău să rămână un guvern proeuropean, cu care să continuăm colaborarea excelentă pe care am avut-o în ultima perioadă și care a fost în interesul celor care locuiesc pe ambele maluri ale Prutului. Mult succes mâine!”, a notat premierul pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Klaus Iohannis, la Chişinău, înainte de alegeri: Moldovenii au ocazia să aleagă un viitor pro-european

Scrutinul parlamentar de duminică din Republica Moldova va fi monitorizat de peste patru mii de observatori, informează sâmbătă MOLDPRES, care citează Comisia Electorală Centrală.

Potrivit CEC, alegerile vor fi monitorizate de 3.192 de observatori naţionali din partea a 24 de organizaţii, dintre care 229 persoane vor reprezenta şase concurenţi electorali care vor monitoriza desfăşurarea procesului electoral în secţiile de votare constituite în afara ţării, potrivit Agerpres.

De asemenea, CEC a acreditat în calitate de observatori străini 816 persoane din partea a 57 de organizaţii internaţionale. Peste 500 de persoane dintre acestea vor fi din partea a 11 organizaţii internaţionale guvernamentale, precum Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (OSCE/BIDDO) şi respectiv membri ai Adunării Parlamentare a OSCE.

Citeşte şi ALEGERI MOLDOVA: Liderul partidului Patria, exclus din cursa electorală, ar fi fugit la Moscova

Alţi circa 150 de observatori vor reprezenta 13 organizaţii non-guvernamentale din nouă ţări. Potrivit MOLDPRES, 18 misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova vor avea circa 120 de observatori la alegeri, OSCE.