Victorie SENZAŢIONALĂ la handbal. România a învins campioana mondială la opt goluri diferenţă

Naționala feminină de handbal a României va întâlni Suedia în finala turneului Trofeul Carpați, după ce a învins echipa Braziliei, campioana mondială en titre, cu scorul de 27-19 (13-9), vineri seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

RomaniaTV.net
20 mart. 2015, 21:17
Victorie SENZAŢIONALĂ la handbal. România a învins campioana mondială la opt goluri diferenţă

Echipa României a făcut spectacol în fața Braziliei, la primul meci cu noul selecționer, suedezul Tomas Ryde, pe banca tehnică, în fața a peste 7.000 de spectatori.

Citeşte şi România va avea primul selecţioner STRĂIN. A făcut ISTORIE în LIGA CAMPIONILOR

România a început perfect meciul și avea 3-0 în minutul 5, iar după zece minute conducea cu 5-1. Brazilia a revenit în joc, s-a apropiat la 5-4 (15), dar apoi tricolorele s-au distanțat la 8-4 (22), pentru ca diferența maximă din prima repriză să fie de șase goluri, 12-6 (28). La pauză, România conducea cu 13-9 Brazilia, după un joc entuziasmant.

Echipa noastră a continuat să joace bine și în partea a doua, cu Paula Ungureanu, Cristina Neagu și Ada Nechita în mare formă, iar scorul a ajuns la 22-13 (min. 50), diferența de nouă goluri înregistrându-se și în min. 57, 26-17. România a câștigat meritat, cu 27-19. Ungureanu a apărat două aruncări de la 7 metri în acest meci, dar și România a ratat una, prin Cristina Neagu. De remarcat faptul că pentru Brazilia au evoluat cele șase jucătoare din campionatul României, Barbara Arenhart, Alexandra Do Nascimento (ambele de la HCM Baia Mare), Mayssa Pessoa, Fernanda Franca Silva, Ana Paula Rodrigues și Deonise Fachinello (de la CSM București).

Au marcat pentru România: Nechita 7, Neagu 6, Brădeanu 2, Buceschi 2 (1 din 7m), Chintoan 3, Popa 2, Marin 1, Dincă 1, Pintea 1, Zamfir 1, Elisei 1

Meciul României a fost precedat de prezentarea semnelor dacice sub care vor evolua componentele echipei naționale, strategie de marketing în cadrul căreia FRH a distribuit spectatorilor 1.000 de căciuli dacice. Strategia cuprinde și imnul handbalului, o masterizare a vechiului cântec ”Cu căciulile pe frunte”, un stindard, care va fi vechiul lup dacic, și o mascotă, care reprezintă un dac.

Sâmbătă, în finala mică (18,00), Germania va înfrunta Brazilia, iar în finala turneului se vor întâlni România şi Suedia, de la ora 20.00.