Videanu: Sondajele vizează o prezenţă la vot de 42-44%. Părerea mea e că nu se validează

Adriean Videanu a declarat vineri că, potrivit sondajelor, prezenţa la referendumul de duminică va fi de 42-44%, convingerea sa fiind că scrutinul nu va fi validat.

RomaniaTV.net
27 iul. 2012, 10:43
Videanu: Sondajele vizează o prezenţă la vot de 42-44%. Părerea mea e că nu se validează

Preşedintele interimar al Organizaţiei PDL Bucureşti, Adriean Videanu, a susţinut la gandul. live că este foarte greu de făcut o evaluare a prezenţei la referendum, din cauza „tentativei de fraudă fără precedent pe care o pregăteşte USL”, astfel că prezenţa „depinde de nivelul de furt”.

Videanu a precizat, totuşi, că sondajele vizează o prezenţă la vot de aproximativ 6,6 – 6,7 milioane de cetăţeni, ceea ce în procente înseamnă 42-44%, adăugând că astfel, sunt 6 milioane de cetăţeni care validează demersul a 256 de parlamentari: „Părerea mea este că nu se va valida referendumul de duminică, din motive de prezenţă”.

Fostul ministru al Economiei a ţinut să facă o delimitare între un proces electoral de alegeri, în care voturile sunt exprimate pentru un candidat sau altul, şi un referendum, care este un demers al 256 de parlamentari care propun sancţionarea preşedintelui.

„Dacă se prezintă 6 milioane la vot şi vor vota toţi pentru demitere, înseamnă că 6 milioane de români validează demersul, iar restul nu validează demersul”, a susţinut Videanu.

„Ceea ce încearcă USL e ca acest demers samavolnic, nedemocratic să-l valideze prin votul românilor, iar eu sunt convins că românii nu vor face acest lucru. (…) Poporul trebuie să valideze demersul celor care au propus referendumul. Nu e un proces electoral de încredere. Faptul că românii nu vin la vot înseamnă că USL nu a reuşit să îi convingă”, a mai susţinut democrat-liberalul.

Adriean Videanu a spus că duminică PDL nu boicotează referendumul, ci nu se prezintă la vot, ca formă de protest.

„Asta nu înseamnă că nu vom fi în stradă. Vom fi în stradă şi vom semnala autorităţilor tentativele de fraudare. (…) Toţi militanţii PDL vor fi în stradă, aproape 300.000 de oameni. Vom monitoriza de la distanţă tot ce se întâmplă la secţiile de votare”, a precizat Videanu.