VIDEO Balenele ucigașe au devenit din nou violente: atacă nave, au mâncat cârma unui iaht

Un grup de balene ucigașe a atacat cu violenţă iahtul unui britanic și i-a mâncat o parte din cârmă.

22 aug. 2022, 09:56
VIDEO Balenele ucigașe au devenit din nou violente: atacă nave, au mâncat cârma unui iaht

Britanicul și echipajul său se aflau la aproximativ 30 de kilometri de coasta Spaniei, când au observat că nava lor este înconjurată de balene. Dintr-o dată, ca la un semnal, balenele au început să atace iahtul, iar unul dintre membrii echipajului a declarat că loviturile lor au fost puternice. „Ne-am dat seama că nu putem face nimic pentru a-l împiedica”, a spus bărbatul, pe nume Martin.

Martin a mai spus că după scurtă vreme cârma navei a început să se învârtească haotic, scăpată de sub control. „Pilotul automat ne-a creat probleme în timpul călătoriei, am avut câteva situații când nava a deviat de la rută. Dar de data asta știam că nu era o problemă cu pilotul automat, ci că avem probleme reale cu cârma manuală„, își amintește Martin.

Apoi a văzut orci înconjurând barca. „Erau de ambele părți ale navei, unul era în față. Le-am strigat tuturor: balenele ucigașe!„, a spus Martin.

Citeşte şi Balena Beluga blocată pe Sena a murit. A fost eutanasiată în timp ce era transportată spre ocean

El și ceilalți membri ai echipajului au privit uimiți cum au pierdut controlul cârmei când balenele au început să o muște. „Era imposibil să ții cârma. Mi-am dat seama că aveau să-mi rupă mâinile dacă mă opun, de aceea am lăsat totul în voia sorţii”, a mai spus Martin. Colegul său, Nathan, a spus că dormea ​​în cabină când a fost trezit de strigătele căpitanului. „Am crezut că ne scufundăm. Erau niște zgomote groaznice„, a declarat acesta, citat de npr.org.

Atacul orcelor a durat mai bine de două ore, iar apoi grupul a dispărut la fel de repede cum venise. Echipajul navei avariate a reușit cumva să ajungă în portul Gibraltar, dar atât Martin, cât și Nathan se consideră foarte norocoși că au evitat cel mai rău scenariu.