VIDEO: Deszăpezire atipică în România. Angajații, scoși în ger cu „metoda pătura”

Sărăcie sau nepăsare? O primărie din România și-ar fi trimis angajații la deszăpezire fără uneltele necesare. Astfel, oamenii au fost nevoiți să improvizeze.

07 feb. 2023, 10:44
VIDEO: Deszăpezire atipică în România. Angajații, scoși în ger cu „metoda pătura”

Gerul a revenit în România, iar în unele regiuni, chiar și ninsorile. Zăpada a adus multă bucurie pentru cei mici și bătăi de cap pentru adulți, care au ieșit la „dat la lopată”. Unii cetățeni au găsit metode inedite pentru a îndepărta și muta nămeții.

Imagini din toată țara au fost publicate în social media în ultimele zile, de la deszăpezire. Printre videoclipurile virale se numără un filmuleț în care trei oameni cară zăpada cu o pătură, în localitatea gorjeană Stejari.

Operațiunea angajaților de la Primărie a stârnit zeci de reacții printre internauți.

Primarul comunei Stejari nu a oferit nicio reacție până la acest moment, în urma operațiunii „deszăpezirea”. În schimb, cetățenii au luat atitudine. Ei au publicat în social media mai multe imagini cu ulițe pe care nu a intrat niciun utilaj de deszăpezire.

La finalul săptămânii trecute a nins puternic în Gorj. Nivelul zăpezii a trecut de 30 de centimetri în Stejari. De asemenea, în unele localități  a ajuns la peste jumătate de metru nivelul nămeților.

 

A revenit frigul în România. Temperaturi de sub ZERO grade Celsius în toată țara

 

Frigul a cuprins România. În zona Bâlea Lac, temperaturile au ajuns marți, 7 februarie 2023, la ora 10 dimineața, la -16 grade Celsius. Aproape, în Râmnicu Vâlcea, mercurul din termometre indică -8 grade Celsius, iar la Pitești -5 grade Celskius.

La aceeași oră, în Sibiu erau -10 grade Celsius, la Brașov -9 grade Celsius, la Ploiești -5 grade Celsius, în București -1 grad Celsius, la Craiova -8 grade Celsius, la Cluj-Napoca -8 grade Celsius, la Timișoara -5 grade Celsius.

În Moldova, în dimineața de luni fulguia. Astfel, temperaturile se situau în intervalul -1 – -4 grade Celsius în regiunea de est și Bucovina.