VIDEO: Există viață și pe front. Soldații ucraineni cântă „Căsuța Noastră” la acordeon și cu furculița la tobă în timp ce se adăpostesc de bombele rușilor

Ucrainenii de pe front se inspiră de la români. Oamenii lui Zelenski încearcă să treacă mai ușor peste momentele de teroare interpretând diverse cântece, inclusiv hitul lui Gică Petrescu, „Căsuța Noastră".

10 ian. 2023, 10:57
VIDEO: Există viață și pe front. Soldații ucraineni cântă „Căsuța Noastră” la acordeon și cu furculița la tobă în timp ce se adăpostesc de bombele rușilor

Războaiele creează multe drame, atât în rândul civililor nevinovați, al soldaților implicați direct în conflict, respectiv al familiilor militarilor. Pe lângă suferințe, există și scurte momente de optimism și de voie bună, pentru a mai uita de bombe și sânge. Un astfel de exemplu a fost oferit de un grup al militarilor ucraineni, ascunși într-un adăpost.

Militarii ucraineni, inspirați cel mai probabil românii care-i sprijină în războiul purtat împotriva lui Vladimir Putin, au oferit un moment viral în social media. În jurul unei mese rotunde, modeste, într-o cameră mică, militarii au interpretat cântece vesele. Printre ele, „Căsuța Noastră”.

 

Militarii din Ucraina trec mai ușor peste momentele de teroare interpretând piese vesele. Gică Petrescu, refugiul soldaților

 

Așa cum se poate observa în videoclipul postat pe TikTok, unul dintre militari cântă la acordeon, altul folosește instrumente improvizate pentru a ține ritmul, o tobă și o furculiță.

„Căsuța Noastră” este un cântec nemuritor al istoriei muzicii românești. Piesa aparține lui Gică Petrescu. Lăutarul a lansat cântecul în anul 1970. De atunci, se aude peste tot în România, la petreceri și în reclame TV sau radio.

 

„Căsuța Noastră” și militarii din Ucraina, virali pe TikTok (VIDEO)

 

Între timp, Volodimir Zelenski continuă să primească ajutor militar – arme și mercenari din vest, dar și din est. O divizie de mercenari ceceni s-a alăturat armatei controlate de la Kiev. Voluntarii ceceni din Legiunea Internațională s-au alăturat armatei ucrainene, scrie presa internațională. Cele două forțe luptă pentru apărarea orașului Bahmut, din regiunea Donețk, Ucraina.

Mercenarii din divizia cecenă apără teritoriile lui Volodimir Zelenski. Printre voluntari se numără Abdul Hakim, șeful grupării rebele jihadiste islamice Ajnad al-Kavkaz, activă în nordul Siriei.