VIDEO: Imagini horror din Turcia: bloc nou-nouț, dintr-un cartier de lux, prăbușit de cutremurul de 7,6 pe scara Richter

Cutremurul sever din Turcia și Siria a provocat zeci de mii de victime. Imagini din timpul momentelor de coșmar de luni, 6 februarie, au ajuns virale în social media. 

09 feb. 2023, 08:53
VIDEO: Imagini horror din Turcia: bloc nou-nouț, dintr-un cartier de lux, prăbușit de cutremurul de 7,6 pe scara Richter

Printre clădirile care au fost doborâte de seismul violent din Turcia s-a numărat și complexul Asur Sitesi, din Malatya. Este vorba despre un cartier nou de blocuri, localizat aproape de epicentrul dezastrului din statul lui Recep Erdogan.

Un bloc a căzut aproape instant, precum un castel de nisip. Altul a fost grav avariat, iar alte clădiri necesită reparații mai ușoare.

Din fericire, oamenii au apucat să părăsească locuințele, așa că nimeni nu și-a pierdut viața.

 

Reacția dezvoltatorului imobiliar, în urma cutremurului din Turcia, din cartierul de lux

 

Potrivit presei din Turcia, imobilul a fost construit în urmă cu un an de zile, construit „în conformitate cu normele antiseismice”. Pe site-ul companiei de dezvoltare imobiliară, blocul este descris drept „un proiect din beton armat, în conformitate cu cele mai recente reglementări privind cutremurele, fundație rezistentă la cutremure, beton C-35/40″.

Apartamentul s-a vândut cu 2.850.000 de lire turcești, adică 140.000 de euro.

Chestionați cu privire la motivul prăbușirii clădirii, de jurnaliștii de la Hurriyet, șefii companiei imobiliare au răspuns:

„Prăbușirea a fost cauzată de magazinul din blocul A. Ne pare rău. S-a prăbușit o clădire cu un magazin care are o înălțime de șapte metri. Singura noastră consolare este că nimeni nu se afla în bloc în momentul prăbușirii”, a transmis compania.

Luni, un seism violent a avut loc în Turcia și Siria, de 7,8 grade pe scara Richter. Peste câteva ore a urmat un alt seism violent, de 7,6 grade pe scara Richter.