VIDEO Imagini șocante surprinse de un măcelar! Ce s-a întâmplat cu bucata de carne imediat după ce a tăiat-o

Imaginile filmate de un măcelar au ajuns virale pe internet după ce a surprins în cadre un fenomen cel puțin bizar. Bucata de carne a început să se miște de parcă animalul era încă viu.

06 feb. 2023, 14:17
VIDEO Imagini șocante surprinse de un măcelar! Ce s-a întâmplat cu bucata de carne imediat după ce a tăiat-o
Care este motivul pentru care se mișca bucata de carne?

Imagini șocante surprinse de un măcelar. Acesta tranșa o bucată de carne, care provenea de la un animal proaspăt sacrificat, iar pentru a o conserva acesta a dat-o cu sare. Ceea ce a urmat l-a lăsat fără cuvinte. Cu toate că aceasta este meseria lui de ani de zile, nu a mai văzut niciodată un asemenea fenomen. Șocat de ceea ce vede în fața ochilor, bărbatul s-a grăbit să pună mâna pe telefon pentru a putea filma ciudățenia. Imaginile au ajuns virale în întreaga lume.

Citește și: Bomba anului în televiziune. Cu ce post de televiziune a semnat Mihai Bendeac

După ce a dat cu sare pe bucata respectivă de carne, alimentul a început să se miște de parcă ar fi fost viu. Se pare că totuși fenomenul nu ar fi unul cu totul ciurat, conform departamentului de sănătatea animală.

Care este motivul pentru care se mișca bucata de carne?

După ce imaginile s-au viralizat, au ajuns și în mâinile celor de la departamentul pentru sănătate animală din Filipine. Pentru a evita orice confuzie, acștia au explicat care este motivul din spatele acestui fenomen. Se pare că după ce animalul este sacrificat, cu toate că sistemul său nervos central este mort, cel periferic rămâne activ, pentru încă o scurtă vreme. Astfel, mușchii animalului mai funcționează în continuare, cel puțin pentru încă o perioadă. Așadar, acesta este motivul pentru care bucata de carne din mâna măcelarului încă se mișca, de la spasme, chiar dacă animalul era mort.

„Puteți fi siguri că această bucată de carne este foarte proaspătă și provine de la un animal proaspăt sacrificat. Sistemul nervos central este mort, dar terminațiile nervoase din mușchi încă declanșează impulsuri, deoarece nervii nu sunt încă morți. Acest lucru se va opri după o scurtă perioadă”, a transmis departamentul de sănătate animală din Filipine.

Citește și: Cea mai eficientă rețetă care vă scapă de gândacii din bucătărie pentru totdeauna