VIDEO! Imagini spion cu noul BMW X8 M, un „tanc” de 850 de cai putere! Cum va arăta cel mai mare şi mai puternic BMW construit vreodată!

BMW ar putea prezenta un nou SUV din seria M care se va numi, cel mai probabil, X8 M sau XM. Sunt şanse mari ca noua maşină să aibă sub capotă motorul de 4,4 litri twin-turbo V8 care, în combinaţie cu tehnologia hibridă, ar putea dezvolta nu mai puţin de 850 de cai putere! Iar preţul va fi unul pe măsură: cel puţin 140.000 de euro!

12 nov. 2021, 21:33

BMW X8 M este vârful de gamă în materie de SUV-uri al constructorului german. Cea mai nouă maşină a diviziei M va veni, cel mai probabil, şi într-o versiune hibridă care ar urma să fie prezentată public pe 28 noiembrie. Chiar dacă bavarezii încă nu au confirmat data lansării, este posibil ca noul SUV să aibă elemente comune cu X7.

Maşina care se va numi, cel mai probabil X8 M sau XM, a fost surprinsă în timpul testelor. În baza imaginilor spion, specialiştii auto susţin că BMW X8 M are un design mai agresiv decât X7 datorită faptul că plafonul a fost coborât precum în cazul modelelor coupe.

Vor fi schimbări şi în privinţa binecunoscutei grile care va fi mai mare ca niciodată în cazul BMW X8 M, conform Carwow. Astfel, banii mărcii bavareze şi-ar putea face o idee cum va arăta noul SUV după ce analizează imaginile spion cu noul BMW X8 M.

Tot în materie de design, BMW X8 M va avea bara faţă realizată într-o manieră mai agresivă decât în a modelului X7.

Deşi a fost acoperită cu camuflaj, maşina de test este dotată cu faruri temporare, asemănătoare celor regăsite la prototipul viitorului model BMW i7 electric, în varianta sedan. De asemenea, există lumini de zi cu LED ce poartă semnătura BMW. Cât despre stopuri, acestea ar putea avea dimensiuni comparabile cu cele în configuraţia X7.

Citeşte şi: Prinţul Charles are o maşină care merge cu vin şi zer de brânză. Moştenitorul tronului Marii Britanii se alătură Gretei Thunberg şi le cere liderilor lumii să ia măsuri pentru protecţia mediului

BMW X8 M este singurul SUV din divizia M care a fost surprins în teste.

Imagini spion cu noul BMW X8 M, un „tanc” de 850 de cai putere!  Posibilele motorizări

BMW X8 M ar putea împrumuta de la M5 sau M8 Competition un motor V8 de 4,4 litri ce dezvoltă 625 de cai putere, cuplat la un sistem hibrid – o premieră pentru o maşină din gama M. Astfel,

BMW ar putea dota noul X8 M cu motoare care acum propulsează modelul electric i4 M50, iar astfel noul SUV va dezvolta chiar şi 850 de cai putere. Vorbim de peste 200 de cai putere în plus faţă de puterea dezvoltată de Lamborghini Urus.

De asemenea, constructorul bavarez ar putea lansa şi variantă X8 non-M. Această maşină ar urma să preia o serie de motoare care propulsează actualele modele X7. În portofoliu este un motor pe benzină cu 6 cilintri în v, precum şi motorizări diesel.

În cazul în care noua maşină va fi oferită doar în versiunea de performanţă M, BMW X8 M ar putea deveni cel mai scump model, eclipsând chiar BMW M5 CS care costă 140.000 de lire sterline.

Primele modele de BMW X8 M vor fi lansate pe piaţă la începutul lui 2022. Noul SUV va intra în competiţie cu Audi RSQ8 şi Mercedes-AMG GLE 63 Coupe.

Citeşte şi: Clinica privată unde a leşinat Petrică Mîţu Stoian, amendată. Ce nereguli au găsit inspectorii