VIDEO: Încă o explozie puternică aproape de Moscova. Zeci de victime din punctul strategic al Rusiei au fost confirmate

Amenințare pentru Vladimir Putin. Oamenii lui Volodimir Zelenski au pierdut teritoriile anunțate drept „obiective" de Moscova, așa că au început să atace chiar în Rusia. 

09 aug. 2023, 12:50
VIDEO: Încă o explozie puternică aproape de Moscova. Zeci de victime din punctul strategic al Rusiei au fost confirmate

Administrația Volodimir Zelenski ar desfășura în continuare atacuri cu ajutorul obiectelor zburătoare. O explozie puternică a fost confirmată miercuri dimineață, 9 august, la fabrica Zagorsk, ce produce echipamente militare.

Ținta este localizată în orașul rusesc Sergiev Posad, la nord-est de Moscova, la o distanță de 70 de kilometri de Capitală, a transmis agenția TASS.

Peste 20 de persoane au fost rănite, în urma atacului. Bloggerii militari ruși susțin că este vorba despre un atac ucrainean. Autoritățile ruse s-au grăbit să anunțe că explozia a fost declanșată de „nerespectarea normelor de siguranță”, pentru a nu confirma lovitura de imagine.

Suflul deflagraţiei a fost atât de puternic, încât geamurile locuinţelor s-au spart pe o distanţă considerabilă în jurul fabricii. Muncitorii au fost îndepărtați de urgență.

Fotografiile prezintă o ciupercă uriaşă de fum ce se ridică deasupra oraşului.

Explozie în Ucraina (VIDEO)

Andrei Vorobiov, a anunţat că se îndreaptă spre locul exploziei.

Volodimir Zelenski a stabilit noua prioritate

Între timp, Zelenski susține că armata Ucrainei pregătește cucerirea Crimeei, aflată sub ocupația Moscovei, din 2014.

„Astăzi, am avut, de asemenea, o întâlnire pe tema politicii noastre de recâştigare a teritoriilor – în special în ceea ce priveşte Crimeea şi reintegrarea acesteia (la Ucraina)”, a anunţat Zelenski.

„Este evident că, după ce Crimeea va fi eliberată de sub ocupaţie, acolo vor reveni oportunităţile economice, securitatea personală a oamenilor şi un sentiment de libertate reală, care nu a mai existat din 2014. Dar toate acestea nu ar trebui să fie doar abstracte – fiecare detaliu al dez-ocupării Crimeei ar trebui să aibă o semnificaţie specifică. Cum anume revine viaţa normală. Ce anume înseamnă acest lucru pentru Crimeea şi pentru tot poporul nostru.

Acest lucru ar trebui să fie clar pentru toată lumea. Pas cu pas, facem ca eliberarea Crimeei să fie din ce în ce mai realizabilă şi mai bine gândită”, a mai transmis președintele ucrainean.