VIDEO: Incredibil! Cetățean din București, aproape să fie ucis de o ambulanță care circula cu viteză pe linia de tramvai, fără semnalele acustice

Eveniment șocant în București: un bărbat a fost cât pe ce să moară în plină zi, zdrobit de o ambulanță care circula cu viteză, fără semnalele sonore.

01 oct. 2022, 17:06
VIDEO: Incredibil! Cetățean din București, aproape să fie ucis de o ambulanță care circula cu viteză pe linia de tramvai, fără semnalele acustice

Un individ din Capitală a scăpat ca prin minune de moarte, în data de 22 septembrie. Într-o zi de joi, în cartierul Berceni, cetățeanul s-a strecurat printre mașini și tramvaie, fără a da mare importanță pericolelor din jurul său. S-a uitat la dreapta, dar nu și în stânga.

Evenimentul a fost surpins de camera de bord a unei mașini. Pe filmare se vede cum bărbatul încearcă să traverseze strada prin spatele unui tramvai care oprise în stație, fără să se asigure că drumul este liber. Cel mai probabil, omul nu a văzut, din cauza celorlalte mașini aflate în coloană, că cealaltă linie de tramvai venea cu viteză o ambulanță.

 

Controverse legate de accidentul din București, cu o ambulanță implicată

 

Șoferii l-au avertizat în ultimul moment pe cetățean. Au claxonat puternic și au strigat să se oprească. Individul grăbit a fost acroșat de ambulanță și doborât la pământ, dar din fericire, nu a pățit nimic grav. Acesta s-a ridicat imediat după accident și a încercat să-și vadă de drum. A fost oprit însă de echipajul de la ambulanță care l-a condus la autospecială pentru acordarea primului ajutor.

Videoclipul a ajuns viral în social media, unde s-au postat sute de comentarii. Unii au criticat bărbatul grăbit, alții șoferul de pe ambulanță. Iată o parte dintre comentarii:

„Toate ca toate, dar ambulanșa nu prea s-a auzit… Și totusi era nevoie de semnale acustice pentru că văzuse tramvaie oprite în stație”, este unul dintre comentarii.

„Păi și ce face? Intră cu 100 km în intersecție? Este obligată să se facă văzută, după i se acorda prioritate. Și dacă ea trece pe lângă un autobuz oprit în stație sau tramvai etc. Când trece pe lângă ele identic și la fel, viteza foarte mică, după bagă cât vrea la oră. În filmarea aia dacă făcea așa nu-l lovea pe băiatul ăla”, a scris un internaut.

„Nu sunteți normali la cap …

1) Ambulanța NU avea semnalele acustice pornite, deci NU era în misiune Şi Nu Avea prioritate de niciun fel.

2) Omul vede că tramvaiul ăsta era oprit şi înainte să traverseze se uită ca orice om normal la cap în dreapta ca să vadă dacă vine vreun tramvai din sensul opus”, a mai comentat un cetățean.