VIDEO | Joe Biden, o nouă gafă majoră: „cel mai puternic om din lume” a ajuns să-i mulțumească lui Xi Jinping

Starea de sănătate a lui Joe Biden a redevenit subiect de dezbatere în mass media și social media. „Cel mai puternic om din lume" a făcut o nou gafă, în timpul discursului pe care l-a susținut în fața Parlamentului Canadei. 

25 mart. 2023, 08:30
VIDEO | Joe Biden, o nouă gafă majoră: „cel mai puternic om din lume” a ajuns să-i mulțumească lui Xi Jinping

Președintele SUA a încurcat Canada cu China, rivalul economic al Americii. Joe Biden a vrut să mulțumească statului vecin pentru cooperarea cu SUA în ceea ce privește nivelurile record de migrație din emisfera vestică, dar până la urmă i-a transmis un mesaj lui Xi Jinping, aliatul lui Vladimir Putin.

„Așa că astăzi, aplaud China pentru că a făcut un pas înainte”, a declarat Biden, vineri.

Imediat, s-a corectat glumind: „Mă scuzați. Aplaud Canada. Puteți spune ce gândesc despre China. Nu voi intra în asta încă”.

Greșeala lui Joe Biden nu a fost singurul moment stânjenitor din timpul discursului său de jumătate de oră. În introducere, președintele a glumit despre faptul că nu susține echipa NHL Toronto Maple Leafs.

„Trebuie să spun că îmi plac echipele voastre, cu excepția celor de la Leafs”, a declarat Biden în huiduieli. „Vă voi spune de ce: i-au bătut pe Flyers în ianuarie, de aceea”, a completat controversatul politician.

 

Starea de sănătate a lui Joe Biden, din ce în ce mai îngrijorătoare

 

Joe Biden a ajuns „campionul gafelor”. La fiecare discurs, președintele SUA se bâlbâie, încurcă persoanele sau țările,  rămâne brusc încremenit ori se pierde pe scenă. O altă situație ciudată s-a petrecut în urmă cu câteva luni, când Biden nu a mai știut cum să părăsească scena. Zeci de gafe majore a comis președintele Joe Biden în discursurile sale publice, o situație fără precedent în istoria SUA, pentru „șeful de la Casa Albă”.

De asemenea, de la preluarea mandatului, Joe Biden a fost surprins în repetate rânduri cu fițuici pe care avea notate indicațiile și în ipostaze stinghere la evenimentele publice, unde era izolat complet de oficialii marilor state occidentale.