VIDEO Mii de oamenii au fugit Paris înainte de instituirea carantinei. Cozi uriaşe de maşini, iar gările şi autogările au fost pline

Mii de oameni au fugit din Paris către alte zone din ţară, înainte de instituirea carantinei. La ieșirea din oraş s-au format cozi uriașe de mașini, iar gările și autogările au fost pline, scrie Digi24.  

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 08:25
VIDEO Mii de oamenii au fugit Paris înainte de instituirea carantinei. Cozi uriaşe de maşini, iar gările şi autogările au fost pline

Pe de altă parte, câteva sute de persoane au ieșit pe străzile metropolei pentru a protesta față de reîntoarcerea la carantină, iar magazinele au fost asaltate de către cei care rămân în oraș.

În Franța au fost anunțate aproape 48.000 de noi cazuri în 24 de ore. Asta după ce in 25 octombrie au fost anunțate peste 52.000 de infectări.

În urmă cu două zile, președintele Emmanuel Macron a anunțat carantină totală, începând de vineri. Afacerile non-esențiale vor fi închise, dar școlile vor rămâne deschise timp de patru săptămâni.

Oamenii vor avea voie să iasă din casă pentru achiziționarea de bunuri esenţiale, să meargă la medic sau să facă ora zilnică de mişcare în aer liber. 

Virusul circulă în Franța cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste prognoze nu au anticipat-o. Spre deosebire de primul val, toate regiunile se află acum pe pragul de alertă. (…) Responsabilitatea mea este de a-i proteja pe toți francezii, în ciuda polemicilor, în ciuda dificultății deciziilor care trebuie luate. Îmi asum pe deplin”, a spus președintele francez, adăugând că al doilea val „va fi mai greu, mai letal decât primul”.