VIDEO: Novak Djokovic a primit cel mai frumos compliment de la Stefanos Tsitsipas, după finala Australian Open 2023. Lecție de fair-play oferită de grec

Novak Djokovic a primit cel mai frumos compliment din partea lui Stefanos Tsitsipas, în urma finalei de la Australian Open 2023. Grecul a făcut declarații imediat după meci. 

29 ian. 2023, 17:17
VIDEO: Novak Djokovic a primit cel mai frumos compliment de la Stefanos Tsitsipas, după finala Australian Open 2023. Lecție de fair-play oferită de grec

Adversarul lui Novak Djokovic din finala Australian Open 2023, Stefanos Tsitsipas, a declarat că sârbul e cel mai bun jucător de tenis din istorie.

Tânărul sportiv a oferit un veritabil moment de fair-play, în fața milioanelor de urmăritori, live.

„Admir ce ai făcut pentru sportul nostru, este o călătorie incredibilă. Mulţumesc. Novak scoate ce e mai bun din mine, este unul dintre cei mai buni jucători din istorie, de fapt cred că este cel mai bun.

Vreau să-ţi mulţumesc pentru limitele pe care le-ai atins, ne-ai provocat pe toţi la maxim. Nu e uşor să pierd şi a doua finală de grand slam, dar mereu sunt decis să revin pe teren şi să dau mai mult. Mulţumesc fanilor greci, mereu mă fac să mă simt ca acasă aici”, a declarat Tsitsipas la festivitatea de premiere de pe teren.

„Cred că este cel mai valoros om care a ținut vreodată o rachetă de tenis”, a mai spus Tsitsipas.

 

Novak Djokovic, performanță fabuloasă

 

Novak Djokovic (35 de ani, locul 5 ATP) a câștigat cu scorul de 6-3, 7-6, 7-6. E a zecea victorie la rând în fața lui Stefanos Tsitsipas (24 de ani, locul 4 ATP).

Performanța lui Novak Djokovic a făcut să-l egaleze pe Rafael Nadal la numărul de trofee în turneele de Grand Slam. Tenismenul sârb, care a cucerit pentru a zecea oară trofeul la această competiție, a obţinut al 22-lea său titlu din carieră.

Djokovic și-a dorit atât de mult această victorie încât la finalul meciului a izbucnit în lacrimi de bucurie – vezi AICI imagini.