VIDEO Propaganda rusă arată cât de îmbelşugată este popota soldaţilor, în Ucraina. În realitate, răcanii aleargă după copane prin coteţele localnicilor

Armata Rusă a publicat un clip în care vrea să arate lumii cum sunt susținute trupele sale aflate pe frontul din Ucraina, pentru a combate fluxul de imagini și informații care demonstrează contrariul.

10 mart. 2022, 15:24
VIDEO Propaganda rusă arată cât de îmbelşugată este popota soldaţilor, în Ucraina. În realitate, răcanii aleargă după copane prin coteţele localnicilor

În clipul publicat de Ministerul Apărării de la Moscova sunt prezentaţi militarii care frământă pâine pentru soldații aflaţi pe front în Ucraina, după care aceştia primesc porții de mâncare cu fasole cu carne, ceapă și murături.

După ce ne sunt prezentaţi soldaţii mâncând cadrul se mută în exterior, unde diviziile motorizate pornesc la drum.

Este o mişcare de imagine menită să mai spele din imaginea armatei Rusiei, şifonată serios ca urmare a invaziei din Ucraina. În unele localități soldaţii ruși au fost filmați cum spărgeau magazine și furau din ele alimente. Inclusiv miercuri au fost postate pe rețelele de socializare imagini cu soldații ruși care aleargă după găinile dintr-o curte şi le bagă într-un sac.

Citeşte şi Europenii îşi fac stocuri de alimente. Carmen Avram solicită intervenția rapidă a Parlamentului European: „Trebuie găsită o soluție, pentru a nu priva Europa de hrană”

Săptămâna trecută, un oficial american din domeniul Apărării spunea că asaltul Armatei lui Vladimir Putin asupra Kievului stagnează în condiţiile în care militarii ruşi se confruntă cu problemele logistice, deoarece unele unităţi duc lipsă inclusiv de hrană.

Unul dintre motivele pentru care atacul pare să se fi oprit la nord de Kiev este că înşişi ruşii se regrupează şi încearcă să se adapteze la provocările pe care le-au avut”, a precizat oficialul american.

Citeşte şi Cruzime fără margini în Ucraina. O tânără de 26 de ani, ciuruită de armata rusă cu mitralierele. Femeia ducea mâncare animalelor din adăposturi!