VIDEO Șofer român, filmat mergând cu spatele, în viteză, pe o autostradă din Napoli. În mașină erau mai multe persoane

Un șofer român a fost filmat în timp ce conducea cu viteză, în marșarier, pe o autostradă din Napoli. Imaginile cu șoferul inconștient au devenit virale și au atras reacții de la nivel înalt.

12 sept. 2023, 18:59
VIDEO Șofer român, filmat mergând cu spatele, în viteză, pe o autostradă din Napoli. În mașină erau mai multe persoane
VIDEO Șofer român, filmat mergând cu spatele, în viteză, pe o autostradă din Napoli. În mașină erau mai multe persoane

Scene desprinse din filmele de acțiune, surprinse pe o autostradă din Napoli. Un șofer român a fost filmat în timp ce mergea cu spatele, având viteză, printre ceilalți conducători auto.

Citește și: Verdict în accidentul cumplit din Sibiu. Şoferul care a omorât o familie de patru spanioli pe Hula Bradului, 20 de ani de închisoare

Șofer român inconștient, filmat mergând cu spatele pe șoșeaua de centură din Napoli

Românul și-a condus mașina zeci de metri în marșarier, având și o viteză mult pea mare pentru efectuarea acestei manevre în condiții de siguranță, spre șocul celorlalți participanți la trafic. Potrivit presei italiene, șoferul nu era foarte lucid la momentul fimării, și nici cei doi pasageri alături de care se afla în mașină, tot de naționalitate română.

Când membrii echipei de urgență Tangenziale Spa s-au apropiat de mașină și au identificat înăuntru trei persoane, ocupanții au părut confuzi. Explicația cestora i-a lăsat pe oamenii legii fără cuvinte. Atât șoferul, cât și pasagerii, au declarat că rămâneau fără combustibil, așa că au decis să întoarcă la o benzinărie pe lângă care trecuseră mai devreme. Alertați de imaginile de pe camerele de supraveghere, tehnicienii companiei de autostrăzi au trimis autospeciale care au blocat mașina după câteva sute de metri.

Imaginile s-au viralizat pe TikTok și au fost distribuite inclusiv de un deputat italian, care s-a declarat nemulțumit de faptul că cei trei români nu au fost arestați.

„Incredibil, fără arestări și nici măcar confiscarea vehiculului. Această permisivitate ne duce la catastrofă. Ne așteptam ca plângerea să se termine într-un mod complet diferit. Dacă ar fi provocat un accident, ar fi ucis pe cineva, ar fi provocat un masacru? Acest climat de permisivitate ne duce la catastrofă, străzile se umplu de delincvenți, criminali, nebuni și iresponsabili care oricum scapă mereu. Nici de această dată, fără arestări sau confiscări ale vehiculului. Este o glumă?”, a scris Francesco Emilio Borrelli.

Postarea acestuia a devenit virală și în 20 de ore a strâns pe 12.000 de vizualizări și 150 de comentarii, majoritatea critice la adresa polițiștilor care n-au luat nicio măsură împotriva șoferului român. Totuși, a fost demarată o anchetă în acest sens.

Citește și: Titi Aur, despre soluția care ar putea reduce numărul de accidente mortale produse de șoferii drogați și beți