VIDEO! Traian Băsescu vorbeşte pentru prima dată despre DISPARIŢIA flotei! „Dom’ne prin vânzare! Navele au fost ipotecate şi luate credite pe ele!”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a intervenit în emisiunea Punctul culminant, moderată de Victor Ciutacu, deranjat de o afirmaţie a fostului director SIE Cătălin Harnagea potrivit căreia ar fi fost omul rușilor, el făcând jocul pe care Rusia și l-ar fi dorit prin vânzarea flotei la începutul anilor '90.

02 iun. 2022, 00:13
VIDEO! Traian Băsescu vorbeşte pentru prima dată despre DISPARIŢIA flotei! „Dom’ne prin vânzare! Navele au fost ipotecate şi luate credite pe ele!”

Traian Băsescu a explicat ce s-a întâmplat, de fapt, cu flota românească, subliniind faptul că nu există nici măcar un document de vânzare pe care să se afle semnătura lui.

Traian Băsescu explică unde a dispărut flota românească

Flota a fost transferată în 1991 la Fondul Proprietăţii de Stat pentru a fi privatizată, vândută. Navrom, Romline şi Petromin au fost transferate din coordonarea Ministerul Transporturilor la FPS pentru a fi vândute. Au fost N licitaţii organizate unele de Navromar, altele vândute direct pe unde se aflau, ipotecate, luate credite pe ele, dar ele au fost la FPS.

Arătaţi-mi o singură aprobare semnată de Băsescu pentru vânzare nave. Pentru o singură navă măcar. Când eşti omul ruşilor, nu pui o bază militară americană la Kogălniceanu, americanii nu-s în România în cadrul programului NATO, ci în parteneriatul dintre cele două ţări, România şi SUA. Cei 2000 de puşcaşi marini de la Kogălniceanu nu sunt în misiune NATO.

Citeste si Mircea Badea a rezolvat problema locatativă a lui Traian Băsescu: „M-am gândit așa, ca gest”

Navele aflate în procesul de privatizare vândute de FPS oricum nu mai plutesc la ora asta, vârsta medie a flotei era 17 ani şi jumătate şi de atunci au mai trecut 30 de ani, nu ai cum să exploatezi o navă comercială 47 de ani. 20 de ani e timpul de exploatare. După 20 de ani nu mai poate fi asigurată pentru că în 20 de ani la câte valuri a luat corpul navei se şubrejeşte”, a explicat Traian Băsescu în emisiunea moderată de Victor Ciutacu.

Citeste si EXCLUSIV / Primele imagini de la casa lui Traian Băsescu. Unde se va muta fostul preşedinte al României