Sorin Cîmpeanu, la videoconferinţa cu şefii de ISJ: Modificarea structurii anului şcolar, agreată de elevi

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a avut duminică o videoconferință cu inspectorii școlari generali și inspectorii generali adjuncți, dedicată evaluării pregătirilor începutului de an școlar, printre subiectele abordate numărându-se normarea personalului din învățământul preuniversitar, încadrarea personalului didactic calificat pe posturile vacante, stadiul distribuirii manualelor în școli și starea infrastructurii școlare, informează un comunicat de presă.

13 sept. 2015, 16:28
Sorin Cîmpeanu, la videoconferinţa cu şefii de ISJ: Modificarea structurii anului şcolar, agreată de elevi

Conform sursei citate, ministrul le-a comunicat celor prezenți că aplicarea prevederilor ordinului privind introducerea noilor criterii de normare se va amâna până la 1 ianuarie 2016.

„Existența acestui ordin este o solicitare imperativă a Curții de Conturi și are la bază inclusiv dinamica populației școlare. Având în vedere faptul că, deși a fost negociat o bună perioadă de timp cu sindicatele, fiind prezentat și inspectoratelor școlare, există încă o serie de aspecte incorect percepute la nivelul tuturor județelor, aplicarea acestui ordin se va amâna pentru data de 1 ianuarie 2016, tocmai pentru a nu afecta activitatea grădinițelor, învățământului special sau al învățământului profesional”, a declarat ministrul Educației, potrivit comunicatului citat.

În privinţa structurii anului şcolar 2015-2016, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a precizat că modificările au fost discutate cu sindicatele din învăţământul preuniversitar, fiind agreate şi susţinute şi de Consiliul Naţional al Elevilor (CNE), organizaţie ce reprezintă principalii beneficiari ai sistemului de educaţie. În acest context, stabilirea zilei de 11 ianuarie ca dată de reluare a cursurilor primului semestru (după încheierea vacanţei de iarnă) vizează exclusiv interesul direct al tuturor actorilor din sistem (elevi, profesori, părinţi).

Începe un nou an şcolar: Ce trebuie să facă TOŢI PĂRINŢII până pe 1 octombrie

În legătură cu adeverinţele medicale şi certificatele epidemiologice cerute elevilor, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a solicitat şefilor de inspectorate şcolare să urmărească aplicarea cu discernământ a metodologiei privind examinarea stării de sănătate a preşcolarilor şi elevilor, respectiv acordarea asistenţei medicale gratuite.”Nu facem exces de zel. Cunoaşteţi ordinul de ministru: adeverinţă medicală şi certificat epidemiologic. Nu trimiteţi copiii la analize, inutil. Precizările şi formatul acestor două documente sunt foarte clare”, a punctat ministrul Mihai Sorin Cîmpeanu.

Referitor la distribuirea manualelor în şcoli şi la starea unităţilor de învăţământ, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a transmis conducerilor ISJ să se implice în rezolvarea fiecărei probleme în parte, astfel încât elevii şi profesorii să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii normale. Ministrul le-a recomandat inspectorilor generali să colaboreze cu autorităţile locale ori de câte ori situaţia o impune.

Ministrul Sorin Cîmpeanu, lămuriri despre haosul de la începutul anului şcolar: Toţi elevii vor avea manuale

Inspectorii şcolari generali au dat asigurări că nu există probleme deosebite care să afecteze începerea în condiţii bune a noului an şcolar şi că deficienţele existente sau cele care pot apărea pe parcurs vor fi tratate cu maxim de operativitate.


loading...