Viktor Orban a publicat o imagine cu Ungaria Mare. În hartă este inclusă şi Transilvania

Premierul ungar Viktor Orban a publicat miercuri pe Facebook o hartă a Ungariei Mari, în care este inclusă şi Transilvani.a Imaginea a fost publicată în contextul examenelor la istorie pe care le susţin elevii din Ungaria.

RomaniaTV.net
06 mai 2020, 09:48
Viktor Orban a publicat o imagine cu Ungaria Mare. În hartă este inclusă şi Transilvania

Postarea şefului Guvernului de la Budapesta vine la o săptămână după atacul președintelui Klaus Iohannis privind proiectul de autonomie al Ținutului Secuiesc, adoptat tacit de deputați și respins ulterior de Senat, conform Hotnews.

Premierul Viktor Orban a reacționat vineri la declarațiile președintelui Klaus Iohannis, în care a acuzat PSD că vrea „să dea Ardealul ungurilor”.

Oficialul ungar a spus că nu a auzit din România astfel de fraze „nici măcar în cele mai tulburi perioade antidemocratice”.

„Dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată. Deocamdată nu recomand să ne aplecăm după ea”, a afirmat premierul Ungariei, scrie hirado.hu, care citează MTI.

Partidul lui Viktor Orban, reacţie după afirmaţia lui Klaus Iohannis privind Ţinutul Secuiesc: „Să-şi retragă declaraţia iresponsabilă”

„E incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD-ul a ajutat UDMR-ul să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României. În timp ce noi, eu, Guvernul, ne luptăm cu pandemia de coronavirus, PSD-ul, marele PSD, se luptă în birourile secrete ale Parlamentului ca să dea Ardealul ungurilor”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis: PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. Marcel Ciolacu, oare ce v-a promis Viktor Orban?