Viktor Orban, nou mesaj ameninţător la adresa UE. „Construiesc un imperiu. Noi ne dorim altceva”

Viktor Orban, premierul ultranaţionalist al Ungariei, a acuzat Uniunea Europeană că se transformă într-un „imperiu” care contravine intereselor naţiunilor de pe continentul european.

19 iun. 2021, 18:33
Viktor Orban, nou mesaj ameninţător la adresa UE. „Construiesc un imperiu. Noi ne dorim altceva”

Viktor Orban a avertizat că autorităţile de la Bruxelles construiesc un „suprastat” care contravine ideii de democraţie.

„În loc de Europa naţiunilor, la Bruxelles se construieşte un suprastat. De aceea, democraţii care se bazează pe valorile naţionale se confruntă astăzi cu cei care construiesc un imperiu”, a declarat sâmbătă, Viktor Orban.

Potrivit premierului ungar, construirea unui imperiu european contravine ideii de democraţie, iar nimeni nu a autorizat astfel de politici.

„Noi ne dorim altceva, noi vrem democraţia democraţiilor, bazată pe naţiuni”, a afirmat Viktor Orban, conform agenţiei MTI, preluate de Agerpres.

Citeşte şi: Proiect de lege împotriva comunităţii LGBT depus de partidul premierului ungar Viktor Orban. Asociaţiile pentru drepturile omului fac presiuni pentru retragerea proiectului

Viktor Orban: „Europa nu se va schimba şi nu se va îmbunătăţi singură”

„Europa nu se va schimba şi nu se va îmbunătăţi singură, noi suntem cei care trebuie să o facem mai bună, să o reformăm şi să o repunem pe o cale care a avut succes la vremea respectivă”, a adăugat şeful Executivului de la Budapesta

De asemenea, Viktor Orban consideră că UE se confruntă în prezent cu o criză la nivel social şi economic.

Citeşte şi: Viktor Orban, imunizat cu vaccinul chinezesc anti-COVID. Ungaria e singura ţară din UE care foloseşte acest ser

Ce l-a înfuriat pe Viktor Orban

Mai mult, premierul ungar a afirmat că Parlamentul European ar trebui şi el reformat, crescând competenţele parlamentelor naţionale, care ar trebui să aibă dreptul să blocheze procesele legislative dacă ar considera că acestea contravin intereselor ţărilor comunităţii europene.

Citeşte şi: Avion prăbușit în Rusia! Nouă pasageri au murit, alți 17 sunt răniți

Parlamentul European a cerut recent Comisiei Europene să activeze mecanismele de condiţionare a fondurilor europene în cazul ţărilor care încalcă valorile comunitare, fiind vizate în special Ungaria şi Polonia.

Cele două ţări fac deja obiectul unor proceduri din partea Comisiei, ca urmare a încălcării normelor comunitare şi a politicilor lor autoritare, potrivit EFE.

Citeşte şi: Fără restricţii pentru românii vaccinaţi anti-Covid care vor să călătorească în Ungaria

 


loading...