Violatorii din România ar putea fi CASTRAŢI CHIMIC. Vezi ce spune un nou PROIECT şi cum se face castrarea

Toţi violatorii din România ar putea fi castraţi chimic! Asta prevede un nou proiect de lege depus în Parlament, unul mult mai dur decât cel aflat deja în dezbatere publică. Oricine comite o infracţiune de viol ar putea fi supus unui tratament chimic la finalul perioadei de detenţie.

RomaniaTV.net
03 apr. 2014, 08:21

Mai mulţi parlamentari au depus un proiect de lege prin care toţi violatorii ar putea fi castraţi chimic la finalul detenţiei. Potrivit România TV, printre parlamentari se numără Gabriela Firea şi Ciprian Rogojan.

„Dreptul copiilor este cel mai important şi drepturile acestora trebuie respectate. Acest proiect de lege nu se referă la faptul că violatorii recidivişti vor primi o pedeapsă corporală. Violatorii recidivişti vor putea apela ei înşişi la cerere la această posibilitate de castrare chimică, care nu înseamnă o amputare, ci înseamnă o injecţie cu acord pentru că de cele mai multe ori aceştia afirmă că nu au dorit să săvârşească acele fapte penale ci sunt bolnavi. Nimeni nu va înlocui legea penală cu acest proiect legislativ. Acest tratament se aplică la cerere celor care spun că au avut porniri interioare de nestăpânit”, a declarat Gabriela Firea, senator PSD.

Legea presupune că toţi cei care comit infracţini de natură sexuală, în special violatorii, vor fi castraţi chimic la finalul perioadei de detenţie în ultimele trei luni.

„Persoanele care au săvârşit fapte prevăzute de legea penală care atentează la inviolabilitatea sexuală a alte persoane, inclusiv a minorilor, de către instanţa de judecată li se poate aplica măsura de siguranţă castrarea chimică în condiţiile prevăzute de alin. (2)-(4). Castrarea chimică se aplică obligatoriu de către instanţa de judecată, ca măsură de siguranţă, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute la art. 198 alin. (1) şi alin (2), indiferent de pedeapsa principală aplicată.

Castrarea chimică se efectuează de către instituţiile medicale în comun cu instituţiile penitenciare, conform Regulamentului aprobat de Guvern, în ultimele 3 luni de ispăşire a pedepsei închisorii, după rămânerea irevocabilă a sentinţei de condamnare”, se arată în proiect.

Potrivit Art. 198, cod penal actualizat 2011, „actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 15 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15-18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.

Dacă actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi.

Dacă faptele prevăzute în alin. 1-3 au fost săvârşite în scopul producerii de materiale pornografice, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi, iar dacă pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângerea, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.

Când fapta prevăzută în alin. 1 a fost săvârşită în împrejurările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. b) ori dacă faptele prevăzute în alin. 1-4 au avut urmările prevăzute în art. 197 alin. 2 lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi.

Dacă fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi”.

Nu este singura iniţiativă. Alte două legi asemănătoare au fost respinse în anii trecuţi.

Legea este mult mai dură decât cea a PSD, prin care cei care acceptau castrarea beneficiau de reduceri de pedeapsă.

În 2011 un proiect de lege care a fost adoptat tacit de Senat spunea că pedofilii condamnaţi pentru abuz sexual în formă agravantă şi pedofilii recidivşti vor fi castraţi chimic.

Proiectul de lege privind prevenirea violenţei şi abuzurilor sexuale asupra minorului a fost iniţiat în vară de 15 deputaţi, dintre care 14 reprezentând PDL. Deşi a primit aviz negativ de la comisiile senatoriale de specialitate, proiectul a fost adoptat tacit, depăşindu-se termenul de adoptare a acestuia în plenul Senatului.

Potrivit proiectului, „făptuitorul găsit vinovat de violenţă şi abuz sexual asupra minorului şi condamnat pentru circumstanţe agravante de abuz sexual este sancţionat suplimentar pentru fapta săvîrşită”. Astfel, în timpul detenţiei, acestuia i se va aplica o pedeapsă suplimentară, definită în proiect drept „inhibarea pornirilor sexuale, prin metode chimice, a condamnatului găsit vinovat de abuzul sexual asupra unui copil minor, în scopul prevenirii unei recidive”.

Inhibarea prin metode chimice se aplica, după cum prevedea proiectul, atât pentru făptuitorul aflat la prima abatere, condamnat pentru abuz sexual asupra unui minor în formă agravantă, cât şi pentru recidivşti.

Proiectul mai prevedea că pedeapsa suplimentară să fie însoţită de tratament psihologic adecvat, în scopul prevenirii recidivei, dar şi pentru integrarea infractorului în societate.

Proiectul de lege adoptat tacit de Senat stabilea şi faptul că toţi condamnaţii acuzaţi de pedofilie şi care şi-au ispăşit şi finalizat pedeapsa, vor fi în continuare sub supraveghere prin monitorizare GPS.

Perioada de monitorizare electronică trebuia să fie stabilită de instanţă şi să fie pusă în aplicare de organele competente ale statului.

În închisorile din România sunt în prezent 77 de persoane condamnate definitiv pentru că au profitat de minori.