Violenţele din Brazilia iau amploare. Protestarii au incendiat un minister şi au avariat mai multe clădiri guvernamentale

Protestele din Brazilia față de președintele Michel Temer au devenit și mai violente. Protestatarii au incediat clădirea Ministerului Agriculturii și au avariat alte clădiri guvernamentale, relatează BBC News.

RomaniaTV.net
25 mai 2017, 08:50
Violenţele din Brazilia iau amploare. Protestarii au incendiat un minister şi au avariat mai multe clădiri guvernamentale

Aproximativ 35.000 de brazilieni au ieșit pe străzile din capitala Brasilia pentru a cere demisia lui Michel Temer. Oamenii au mărșăluit până la sediul Congreslui, unde au început să aibă loc mai multe incidente.

Protestatarii furioși au atacat cu cocktailuri molotov sediul Ministerului Agriculturii, iar apoi au făcut un foc la una dintre intrări. Acesta a fost stins în cele din urmă de pompieri, care au acționat imediat în ciuda confruntărilor care au continuat.

Oamenii au atacat și Ministerul de Finanțe și cele ale Culturii, Turismului și Energiei și Minelor, de-a lungul bulevardului manifestanții dând foc la pubele de gunoi și la alte obiecte. De altfel, clădirile au fost evacuate de autorități, la scurt timp după ce incidentele de la Ministerul Agriculturii.
Potrivit sursei citate, au avut loc violențe între protestari și forțele de ordine, iar cel puțin o persoană a fost rănită.

Autoritățile au tras cu gloanțe de cauciuc și au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea.În urma incidentelor, președintele Michel Temer a cerut „întăriri” din partea trupelor federale.