Violeta Alexandru a făcut anunţul! Ce se întâmplă cu pensiile şi alocaţiile

Violeta Alexandru a declarat în direct la B1 faptul că alocaţiile şi pensiile vor creşte. Ministrul îşi doreşte o abordare responsabilă, deoarece este uşor să păcăleşti sau să dai speranţe false populaţiei.

RomaniaTV.net
21 iul. 2020, 18:02
Violeta Alexandru a făcut anunţul! Ce se întâmplă cu pensiile şi alocaţiile

Violeta Alexandru doreşte o abordare responsabilă în cazul creşterii pensiilor în România. Ministrul a declarat la B1 faptul că pensiile vor creşte în acest an, iar o comunicare în acest sens va fi făcută curând.

„Domnul Ciolacu să înveţe ce înseamnă banii europeni, ştim exact care sunt regulile europene. Un răspuns clar pentru această problemă va veni curând, în momentul în care Ministerul Finanțelor va încheia bilanțul cheltuielilor, respectiv situația încasărilor după perioada de pandemie. Am avut mai multe discuții cu colegii mei, dorința noastră nu este să alimentăm prin diferite cifre, donrințe, dorințe avem.  Colegul meu, domnul ministru al finantelor are poza cu schimbările la buget după situația actuală. Eu sunt un minister care face foarte multe plăți din bani publici. Știe care este starea încasărilor, vede situația și știe care este poza situației la zi. Vă asigur că vor creşte pensiile, vom avea o comunicare în care vom arăta care este situaţia. Vrem să avem o abordare responsabilă, acesta este cuvântul. Din punctul meu de vedere este uşor să păcăleşti şi să dai speranţe, nu aşa trebuie gestionată cu această ţară, cu promisiuni. Va fi o comunicare responsabilă din care vom vedea ce se poate anul ăsta, anii viitori” , susţine ministrul Muncii.

Citeşte şi: România, pe primul loc în UE la sumele alocate de stat bugetarilor

Ministrul Muncii susţine că săptămâna viitoare va propune Ministerului Finanţelor cifra cu care vor fi crescute alocaţiile elevilor din România.

„Premierul m-a rugat să mă pregătesc în acest sens, în mod evident suntem conştienţi de decizia curţii şi vom avea o decizie în acest sens. Să dublezi peste noapte fără să spui de unde nu este o abordare responsabilă. Vom creşte alocaţiile” , a declarat minsitrul.